Fuji Japán étterem: tradíció és minőség

Magyarországon gomba módra szaporodnak távol-keleti sushi bárok, éttermek, de kevés olyan helyet találni, ahol igazán autentikus ízekkel találkozhatunk. A 22 éves múltra visszatekintő Fuji étterem a kezdetektől méltóképpen képviseli a távol-keleti gasztronómiát, és mind a szakma, mind a közönség elismerően nyilatkozik a hely színvonaláról.

Sushikompozíciók a tatami szobában

Az ország első japán éttermét 1991-ben nyitotta meg a japán Higashiguchi Sarai Midori asszony a VIII. kerületi Luther utcában. Az üzlet később, 1999-ben felköltözött a Rózsadombra, a Csatárka utcába, ahol a mai napig is zászlóshajóként képviseli hazánkban a tradicionális japán gasztronómiát. A mai Fuji étterem két fő részből áll: a nyitott, egyterű foteles részből és az elszeparálható, autentikus tatami szobákból. A négy tatamival borított szobában összesen körülbelül 50 fő fér el, az éttermi foteles részen pedig 40 fő tud kényelmesen étkezni. A két sushi és a teppan yakis látványpultoknál további 10-10 vendég élvezheti a szakácsok jelenlétét.

Egy az ínycsiklandó fogások közül

Az utóbbi egy évben több külső és belső megújuláson esett át az étterem. Nemrég egy szép fedett, körülbelül 15 fő befogadására alkalmas terasszal bővült. Az egészséges és finom ételeket gyönyörű, autentikus környezetben lehet elfogyasztani. Étlapjuk egyedülálló módon, több mint 200 féle tradicionális étellel büszkélkedhet, bemutatva a teljes japán gasztronómiát. Különlegesség a látványkonyhai elemeken kívül az, hogy asztalnál készülő ételkülönlegességek is elérhetőek, mint pl. a sukiyaki, shabu-shabu, és egyéb úgynevezett nabe-s ételek is.

Hangulatos belső tér

A jó minőségű alapanyagokra nagyon sokat adnak, szerintük ez a siker egyik titka. Példaként a tonhalat a dél-spanyol tengerből hozzák, a fekete tigrisrák pedig Malajziából jut el az étterembe heti többszöri szállítással, mindig frissen. Az alapanyagok ízvilágát pedig nem csak megőrzik, de ki is emelik az ételkészítés során, amivel az autentikus japán konyha különleges és természetes ízeit viszik bele. A konyhát Masato Usuda japán séf irányítja, aki szakmájában elismert személyiség, nagyon sok iskolát és képzést kapott Japánban, sőt gyors és ügyes kezű zöldségszobrászként is ismert.

Sushihajó részlet

Az elmúlt 22 esztendő során nem csak a nagyközönség, hanem a szakma is elismerte az étterem és az ott dolgozó emberek munkásságát, szakértelmét. Hogy a sok elismerés közül csak párat említsünk: 2008, 2009, 2010, 2011 és 2012-ben elnyerte a Best of Budapest díjat, 2008, 2009, 2010, 2011-ben beválasztották a legjobb 50 hazai étterem közé, 2011-ben pedig elnyerte „Magyarország Legjobb Ázsiai Top étterme” címet. Ajánlott étterem lett számos szakmai kiadvány alapján: Gault and Millau 2012, Time Out 2011, BBJ 2012. A legbüszkébbek azonban a két ízben elnyert Dining City által szervezett „Étterem hét” első helyére, amelyet anonim vendégek értékelése alapján ítéltek oda.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.