Ferencz Gábor séf japán ízkalandozása

Az Aria Hotel Budapest séfje, Ferencz Gábor a Lexus kedvéért japán alapanyagokkal bolondított meg magyaros hozzávalókat, az eredmény pedig egy különleges fúziós menüsor lett, amit április elsején akár te is megkóstolhatsz.

Stradivari étterem

A Stradivari étterem konyhája milyen vonalat képvisel?
Kicsit újragondoltuk a magyar gasztronómiát, egy kis játékosságot csempésztünk bele. Szeretünk kellemes meglepetéseket okozni vendégeinknek, az április elsejei japán-magyar fúziós vacsoránkon is erre készülünk.

Mely szempontok szerint állítják össze a Stradivari menüjét?
A „Termelőtől az asztalig” koncepció híve vagyunk, ami azt jelenti, hogy mindig friss, prémium alapanyagokkal dolgozunk, nagyon fontos számunkra a szezonalitás.

A japán ízvilág kihívást jelent-e a számára?
Az igazat megvallva, igen. Azért is örülök ennek a vacsorának, mert nagyon tetszik a japán konyhában, hogy friss, vagy adott esetben nyers alapanyagokból készülnek az ételek.

Ferencz Gábor alkot

Mennyire volt nehéz a japán és magyar ízeket párosítani? Miből merített ihletet?
Nem volt egyszerű, de ez benne a szép. Mivel a két konyha messze áll egymástól, meg kellett találni a párhuzamot, de én azt hiszem, sikerült és a végeredmény magáért fog beszélni. Bár a magyar konyhában kevésbé jelenik meg a szezonalitás, mi a Stradivari étteremben nagy hangsúlyt fektetünk rá, így ez nagyban megkönnyítette a dolgunkat.

Miért éppen ezeket a fogásokat választotta?
Ezekkel az ételekkel tudtam a legjobban párhuzamot vonni a két konyha között. Olyan ízkombinációkat találtunk ki – az ötletelésben mi, Gourmet Guides is részt vettünk -, ahol a japán alapanyag jól illeszkedik a magyarhoz, szépen kiegészítik egymást.

Volt-e már hasonló felkérése ezelőtt?
Általában a francia és magyar konyhát szoktam párosítani, távol-keleti konyhával még nem kísérleteztem, így örülök a lehetőségnek, hogy picit mélyebben is foglalkozhatok a témával.

Mi a kedvenc japán és magyar étele?
A sushin kívül a sashimit nagyon kedvelem. A magyar fogások közül a töltött paprika a kedvencem.

Az japán-magyar menünek milyen fogadtatása lesz Ön szerint? Mire számít?
A menüsor izgalmas, kreatív, bízom benne, hogy szeretni fogják a vendégek, hiszen nagyon ritkán párosítják ezt a két konyhát.

Az április elsejei vacsora menüje:

Gábor egyik műve

  • TÖLTÖTT KÁPOSZTA MAKI
  • VÖRÖS TONHAL CARPACCIO, SZEZÁMOS WAKAME
  • DASHI GULYÁS
  • BÉLSZÍN-SHIITAKETEPPANYAKI, MISO, PÁROLT RIZS ÉS PAKCHOI
  • MOCHI-VARIÁCIÓK
  • SZAKÉ
  • UMESHU

 

A vacsorára a dining@ariahotelbudapest.com e-mail címen március 27-éig, éjfélig 9.990 Ft + 12% szervizdíj kedvezményes áron lehet jelentkezni!

Facebook esemény ITT!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.