Jönnek a világ legjobb portugieserei!

A Portugieser du Monde a portugieser fajta egyetlen világversenye, a megmérettetés idén áprilisban kerül megrendezésre Pécsett és Palkonyán a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin szervezésében. A fő téma pedig nem más, hogy hol is terem a legszebb oportó.

Zsűrizés

A Portugieser du Monde borversenyen immár ötödik éve választják ki a legjobb portugieser borokat Pécsett. A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin felhívására évről-évre több bor érkezik a fajta egyetlen világversenyére és egyre több a külföldi pincészet a kóstolófesztiválon is.

A portugieser fajta egész Közép-Európában elterjedt, hívják portugizernek, purtugizacnak, portugalkának, blauer portugiesernek vagy modrý portugalnak, így hasznos tapasztalat mindezeket a borokat egy mezőnyben látni. Idén már ötödször rendezzük meg a nemzetközi portugieser fajtaversenyt, rendezvényünk első napján, április 21-én, pénteken nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok. A BORVERSENY évről-évre megmozgatja a borszakértőket világszerte, idén japán, kínai, dél-afrikai, lett, osztrák, olasz, spanyol és kanadai borbírák is érkeznek, természetesen magyar bortudorok mellett.

Boldog sokadalom

Az első versenyre 4 országból 62 bort, majd 2014-ben már 6 országból 72 tételt, 2015-ben 8 országból 67 bort neveztek a versenyre, míg tavaly minden rekord megdőlt, hiszen 9 országból érkeztek nevezések, 96 bort küldtek el Pécsre, a nevezések közel fele ráadásul külföldről érkezett.
A borászok az idei évben is fiatal, 2016-os portugieserekkel, régebbi évjáratos portugieserekkel, minimum 25%-ban portugiesert is tartalmazó házasításokkal és idén először portugieserből készített fehérborokkal, rozéborokkal és pezsgőkkel is jelentkezhetnek március 31-ig.

2017. április 22-én, szombat délután 13-18 óra között a közép-európai portugieser-termelők mutatkozhatnak be. A KÓSTOLÓFESZTIVÁLT ezúttal új helyszínen, Palkonyán, a Mokos Pincészet Színháztermében rendezik meg a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tenkes Borvidékfejlesztő Np. Kft. támogatásával. Egyúttal a Stílusos Vidéki Éttermiség „Hú!SVÉT+Sweet” gasztronómiai fesztiváljához csatlakozik a rendezvény, amelyre mintegy 2500 vendéget várnak ezen a hétvégén – a borkóstoló limitált, összesen 300 fő vehet részt rajta.

A programért klikk IDE!!!

Jegyvásárlás: www.jegymester.hu

További információ: www.pecsiborozo.hu vagy facebook.com/portugieserdumonde

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.