Gyümölcsleves csoki

Brit tudósoknak köszönhetően a jövőben hogyha csokoládét majszolunk, nem kell, hogy fájjon a fejünk a kalóriák miatt, hiszen a „hizlaló összetevőt” gyümölcslével helyettesítették.

Gyümölcslével diétásabb!

Elég extrém megoldásnak tűnik, de állítólag igaz. Az Egyesült Királyságban ugyanis tudósok egy új csokoládé előállítási technikát hoztak létre, amely segítségével annak zsírtartalma éppen a fele lesz. A titkos összetevő pedig nem más, mint a gyümölcslé. A kémiai folyamatot már kitalálták, ami az első lépés ahhoz, hogy az egészségesebb csokoládé megszülessen. Most már csak abban reménykednek az alkotók, hogy az élelmiszeripar nyitott lesz erre a módszerre és elkezdi használni.

A folyadék mikrobuborékai – ami lehet C-vitaminos víz, diabetikus kóla vagy éppen gyümölcslé – szükségesek az egészséges csokihoz. Az így készült finomság ugyanolyan krémes lesz és szétolvad a szájban, mint a hagyományos, viszont nem tartalmaz annyi kalóriát.

Új műfaj születik

A magas kakaótartalmú fekete csokoládék egészségre gyakorolt jótékony hatásait már eddig is ismertük, remek antioxidánsoknak bizonyultak. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy magas a telített zsírsav- és cukortartalmuk a kakaóvajnak köszönhetően, ami a krémességről és az egyedi ízvilágról gondoskodik.

Ha a „hizlaló tényezőket” gyümölcslével helyettesítjük, máris egy „alakkímélőbb” verziót kapunk. Azzal, hogy gyümölcslevet fecskendezünk a csokiba, a hagyományos csokoládé és a gyümölcsös édességek érdekes keverékét kapjuk. A gyümölcslé nem fedi el a csokoládé jellegzetes ízét, nem válik uralkodóvá, inkább feldobja azt. Ezzel a „csavarral” egy új műfaj születik. Az eljárás alkalmazható tej- és étcsokoládénál, sőt fehérnél is, ezért biztos, hogy nem kell sokat várni az első prototípusokra.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.