A 2014. október 13. és 19. között rendezett VII. Országos Étterem Hét minden eddiginél sikeresebb volt, több mint 23.000 vendég foglalt asztalt a 117 résztvevő étterembe. Az idei dobogósok Budapesten: a La Perle Noir, a Vogue és a VakVarjú étterem.
A 2014. őszi Étterem Hét legjobb éttermeinek listáját maguk a vendégek állították össze, csak és kizárólag az ő véleményük számított. A megjelent vendégek közül 3.600 értékelés és vélemény érkezett az október 13. és 22. közötti időszakban a DiningCity.com étteremajánló weboldalra. Így születtek meg a 100%-ig független éttermi toplisták, amelyeken Budapesten kívüli éttermek éppen úgy szerepelnek, mint budapestiek.
Országos lista – TOP 5:
5. helyezett: Végállomás Bistorant (Miskolc)
4. helyezett: Kistücsök étterem (Balatonszemes)
3. helyezett: zip’s brewhouse (Miskolc)
2. helyezett: Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)
1. helyezett: Zsolnay étterem (Pécs)
Budapesti lista – TOP 10:
10. helyezett: nU bisztró
9. helyezett: Almárium bisztró
8. helyezett: Kárpátia étterem & söröző
7. helyezett: Kakas étterem
6. helyezett: Trattoria Mamma
5. helyezett: Manna étterem
4. helyezett: Fuji japán étterem
3. helyezett: VakVarjú étterem (Pest)
2. helyezett: Vogue hajó-étterem
1. helyezett: La Perle Noire étterem
A VakVarjú étterem ötödik alkalommal vett részt az Étterem Héten, és az előkelő harmadik helyen végzett idén. Kimondottan erre az alkalomra összeállított különleges étlappal és gondosan válogatott kézműves termékekkel készültek, amelyek a visszajelzések alapján elnyerték a vendégek tetszését.
A Vogue hajó-étterem tavaly ősszel a dobogó harmadik helyén végzett, idén eggyel előrébb ugrott. Nekünk, a Gourmet Guides-nak is nagyon jó tapasztalataink vannak az étteremmel kapcsolatban, hiszen a nagy sikerű szerb vacsoraestünknek ők adtak otthont. Az estről szóló élménybeszámolónkat ITT olvashatjátok.
A La Perle Noire éttermet az Étterem Hét vendégei idén tavasszal és most ősszel is a “Legjobb budapesti étterem” címmel jutalmazták. Az étterem csapata elkötelezettje a minőségi vendéglátásnak, a modern gasztronómiát képviselik. Folyamatosan újítanak, ízharmóniákkal örvendeztetik meg vendégeiket. Odafigyelnek a szezonalitásra, az adott évszak jellemző ízeire, színeire, a vonzó, gusztusos tálalásra. Jól teszik, hiszen ennek köszönhetik sikerüket!