Chili con carne

A Calavera mexikói étterem séfje megosztott velünk egy nagy titkot, az isteni chilis babjuk receptjét. Most te is megtudhatod, hogy hogyan készült mexikói vacsoránk egyik nagy kedvence, a chili con carne.

Hozzávalók:

20 dkg füstölt szalonna
50 dkg darált marhahús
1 db kaliforniai paprika
2 db zöld chili (jalapeno)
3 db piros chili
1 db vöröshagyma
3 db újhagyma zöldjével
5 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 db paradicsom
3 dl paradicsomlé
40 dkg fekete bab (konzerv)
1 db marhahúsleves kocka
só (ízlés szerint)
1 kk őrölt fekete bors
1 tk őrölt csípős pirospaprika
1 kk cayenne bors
1 ek oregano
1 tk koriander mag
1 tk római kömény
1 tk morzsolt bazsalikom
1 kk őrölt fahéj
5 dl sör
csokoládé
sajt
1 dl kávé

Elkészítés:

  1. A szalonnát felkockázom, a hagymákat, paradicsomot, paprikát felaprítom
  2. Olajon megpirítom a szalonnát, majd ezen a hagymát. Rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm.
  3. Hozzáadom a parikát és paradicsomot, ráöntöm a paradicsomlét, végül fűszerezem.
  4. Amikor már csaknem megfőtt az étel, beleöntöm a babot, a sört, a kávét és a csokoládét, majd összeforralom.
  5. Sajtot olvasztok a tetejére, tejföllel kínálom.

Jó étvágyat!

A receptet köszönjük szépen a Calavera étteremnek!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.