A Calavera mexikói étterem séfje megosztott velünk egy nagy titkot, az isteni chilis babjuk receptjét. Most te is megtudhatod, hogy hogyan készült mexikói vacsoránk egyik nagy kedvence, a chili con carne.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg darált marhahús
1 db kaliforniai paprika
2 db zöld chili (jalapeno)
3 db piros chili
1 db vöröshagyma
3 db újhagyma zöldjével
5 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 db paradicsom
3 dl paradicsomlé
40 dkg fekete bab (konzerv)
1 db marhahúsleves kocka
só (ízlés szerint)
1 kk őrölt fekete bors
1 tk őrölt csípős pirospaprika
1 kk cayenne bors
1 ek oregano
1 tk koriander mag
1 tk római kömény
1 tk morzsolt bazsalikom
1 kk őrölt fahéj
5 dl sör
csokoládé
sajt
1 dl kávé
Elkészítés:
- A szalonnát felkockázom, a hagymákat, paradicsomot, paprikát felaprítom
- Olajon megpirítom a szalonnát, majd ezen a hagymát. Rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm.
- Hozzáadom a parikát és paradicsomot, ráöntöm a paradicsomlét, végül fűszerezem.
- Amikor már csaknem megfőtt az étel, beleöntöm a babot, a sört, a kávét és a csokoládét, majd összeforralom.
- Sajtot olvasztok a tetejére, tejföllel kínálom.
Jó étvágyat!
A receptet köszönjük szépen a Calavera étteremnek!