Sztárséf kreálta „robogó menü”

Raymond Blanc sztárséf elvállalta, hogy az Eurostar vonatokra megkomponál egy menüt. A vasúthálózat francia, brit és belga desztinációi adták az inspirációt, és az első osztályon utazó üzletemberek ízlését szerette volna eltalálni.

Blanc úr saját menüjét teszteli

Raymond Blanc a vasúti koszt rossz megítélésén akar változtatni, ezért talált ki egy olyan menüt, amely akár a légitársaságok üzleti vagy első osztályán is megállná a helyét. A 62 esztendős gasztro guru televíziós showjának köszönheti, hogy Nagy-Britannia egyik legismertebb séfjévé vált. Étterme, a dél-anglia Le Manoir aux Quat’ Saisons két Michelin csillaggal büszkélkedhet, ezért séfként biztosan kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy „sikermenüt” állítson össze. Az alapelképzelés az volt, hogy azoknak a helyeknek a szezonális alapanyagaiból készülnek az ételek, amelyeket az Eurostar útja során érint.

Akik például Párizsból indulnak, azok olyan francia finomságokra számíthatnak, mint a lazac paté tormával és karfiollal, míg a Londonból utazók angol camembert sajtot találnak majd a tányérjukon. A séf számára kihívást jelentett, hogy az ételeket előre el kell készíteni, a vonaton csak felmelegítik. Hitvalása, hogy az egyszerű a legnagyszerűbb, így kevesebb a hibalehetőség. A fogások az Eurostar három konyhájában fognak elkészülni: Burgundiában, Sussex-ben és Brüsszelben. Blanc reméli, hogy az Eurostarra tervezett ételei jó hírét viszik és ismertebbé teszik szülőhazájában, Franciaországban is, ahol éttermet szeretne nyitni a jövőben.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.