Sztárportré a pizzán

Marylin Monroe a feltét

Egy glasgowi étteremben Tom Ford vagy éppen Rihanna portréja díszíti a pizzát, és még más hírességek arcképével is találkothatunk. Az olasz tulajdonos, Domenico Crolla emelte művészi fokra a pizzakészítést, először Bruce Lee vonásait formálta meg pizzaszószból és sajtból.

A karatemester filmsztár lánya, Shannon megköszönte az olasz pizzaséfnek, amiért édesapja portréjával díszítette a tésztát. Ezután Domenico kedvet kapott ahhoz, hogy más hírességek arcképét is elkészítse, méghozzá a lehető legélethűbben. Rihanna és Marylin Monroe is megihlette, nagy kedvence viszont Tom Ford volt, hiszen tökéletes a bőre, nem ráncos és nincsenek a szeme alatt karikák. Ő tehát az ideális Couture Pizza modell.

Tom Ford a nagy kedvenc

Crolla minden alkotását kiposztolja a Facebookra és a Twitterre, ahol már elég szép a felhozatal ezekből a remekművekből. Rihanna, Beyonce, Cristiano Ronaldo és Sophia Loren mind-mind megköszönték a séfnek, hogy „pizzába öntötte” őket. A művészi hajlamokkal megáldott étteremtulajdonos most abban reménykedik, hogy Tom Ford is felveszi vele a kapcsolatot, ha meglátja az alkotását. Ő a különleges portréért cserébe annyit kérne a divatgurutól, hogy készítsen neki couture séf kabátot.

Az olasz séf műveivel azt szeretné üzenni, hogy a pizza egyáltalán nem gyorsétel, akárcsak a divatban a haut couture, ezek az alkotások is ilyen egyediek. Megrendelésre, minőségi alapanyagból készülnek, a feltétek pedig igazi ínyencségek. Párhuzamot is von a pizza és az egyedi ruhák között: a megrendelő igényeire szabják, prémium minőségű, drága anyagokat használnak fel hozzá, nagy odafigyeléssel, kézzel készítik, a munkafolyamat pedig sok időt vesz igénybe. A glasgowi Bella Napoli étteremben a pizzák is pontosan így, ekkora körültekintéssel készülnek.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.