Legjobb menük a felhők felett

Európa legjobb repülőn felszolgált ételeit a holland légitársaság, a KLM kínálja utasainak, legalábbis a brit Skyscanner honlap felmérése szerint.

Holland dizájn a KLM-nek

Az „Európai Légitársaságok Ételei” díjat több mint 550 utas és blogger szavazata alapján ítélte oda a Skyscanner.hu internetes oldal több kategóriában. Ebben a témában először 2011-ben osztottak ki díjakat, és a kezdeményezés sikerén felbuzdulva tavaly is megkérdezték erről olvasóik véleményét. A KLM az üzleti utazóknak hetente más és más menüt kínál, míg a turista osztályon finom szendvicseket szolgál fel, amelyeknél a kenyér minőségére nagy gondot fordít. Az étkészlet és evőeszközök, illetve a poharak mind egy tehetséges holland dizájner, Marcel Wanders alkotásai.

 

Richard Ekkebus

A KLM gépein kínált menü megálmodója Richard Ekkebus Michelin-csillagos séf, aki a hongkongi Landmark Mandarin Oriental hotel Amber névre keresztelt éttermének vezetője is. Jó munkát végez, hiszen az ő irányítása alatt kapta meg ez az étterem a második Michelin-csillagot. 2012. december elsejétől egészen idén szeptember végéig a „Business Class” utasai olyan ételeket kapnak, mint párolt szarvashús vagy tőkehal curry-vel, kókuszos lime szósszal. A séf koncepciója nem más, mint a klasszikus francia ételeket ázsiai ízekkel megbolondítani.

A tengeren túli járatok kategóriájában a dobogósok között szerepel még az Aeroflot és a SAS is, a „rövid távú” járatoknál a SAS az első, míg a Lufthansa a második, a harmadik helyen pedig a Turkish Airlines végzett. Természetesen a fapasodok között is eredményt hirdettek, itt a török Pegasus-nak ítélték oda az aranyérmet, a brit Flybe és Monarch követte őt a sorban.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.