Jégbe zárt kóla az új őrület

Valaki örül ennek az újításnak

Jelenleg még csak Kolumbiában kapható, de máris óriási sikere van a vásárlók körében annak a kólának, melynek üvege teljes egészében jégből készül.

A Coca Cola cég tervezői igazán környezetbarát csomagolást terveztek, hiszen a kóla elfogyasztása után az üveg elolvad, vagyis nem kell semmit eldobni vagy újrahasznosítani. A cég kólásüveg formájú szilikonokat tölt meg vízzel, majd -13 fokra hűtve megfagyasztja őket. Az elkészült üvegekbe palackozzák a kólát, és a végén még Coca Cola emblémát is gravíroznak rájuk.

A palackokra piros gumicímke kerül, mely amellett, hogy a cég nevét is reklámozza, praktikus célokat is szolgál. Egyrészt a jégből készült kólásüveghez odafagyna a kezünk, ha a gumicímke ezt nem akadályozná meg. A másik pedig, hogy a kóla elfogyasztása után idővel a jégüveg is elolvad, a gumiszalagot pedig karkötőként megőrizhetjük, így használhatjuk tovább.

Amikor olvad a kólásüveg

Természetesen vannak olyanok is, akik támadják és kritizálják az új találmányt. Azzal érvelnek sokan, hogy bár a termék lehet, hogy környezetbarát, a palackok előállítása viszont valószínűleg extra energiát igényel, ezért nem beszélhetünk költséghatékonyságról.

Mi több, a Food Beast azt állította, hogy a palackok egészségtelenek, mert a jég elnyeli a szennyeződéseket és a baktériumokat is a környezetéből. A kólarajongók pedig még azt szokták sérelmezni, hogy az olvadó üveg miatt viszonylag gyorsan kell a kólát elfogyasztani, és nem lehet hosszan tárolni.

Mindenesetre, mint ahogy a kampányra készült spanyol hirdetés – a Botello de Hielo (Jégből készült üveg) – is jól mutatja, a strandra járók, nyaralók rendkívüli módon élvezik a jéghideg italokat a forró napokon, és mindenkinek tetszik az is, hogy az üvegek elolvadnak a homokban.

Az üdítőital márka honlapján olvashatunk az értékesítési adatokról, melyek máris rekordokat döntögetnek. A kolumbiai tengerparton állítólag átlagosan 265 palackot adnak el óránként a jégbe zárt hűsítőből, mely abszolút sikernek könyvelhető el.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.