Exkluzív kerti sütők

Az első napsugarak előcsalogatnak minket a kertbe, ahol tavasszal, nyáron szívesen töltjük időnk nagy részét. Kertészkedünk, napozunk, lazulunk és természetesen jókat eszünk, hogy kerek legyen a világ. A Fontana Forni száz százalékig olasz kerti sütői olyan profik, hogy komplett konyhai élményt nyújtanak. Ezért a luxusért azonban akár ötezer dollárt is elkérnek.

A modern kerti kemence és részei

A kerti sütőkre, grillekre nagy az igény, ezért a gyártóknak folyamatosan fejleszteniük kell, hogy innovatív és trendi termékekkel csábíthassák magukhoz a vásárlókat. Modern anyagok és technikák felhasználásával, de hagyományos fűtéssel, fával és szénnel működnek ezek a sütők, hiszen a grillezés lényege éppen ez.

A Fontana Forni 2013-as kollekciójának két darabja igencsak szemrevaló: az egyik egy mobil kerti sütő, a másik egy szabadtéri pizzakemence, mindkettő a Forno Toscano névre keresztelt család tagja. A rozsdamentes acélból készült szerkezetek úgy működnek, mint a konyhai sütők, a tepsiben készült ételeket nyugodtan el lehet bennük készíteni, viszont gyorsan, nagyon magas sütési hőmérséklet érhető el velük, amelyet hosszú ideig tartanak is. Kerekeik segítségével könnyedén átguríthatjuk őket a kert egyik részéből a másikba, ha éppen erre van szükség.

A dizájnos acél kemencében, a „Margheritában” például percek alatt isteni kenyeret és pizzát lehet sütni. A sütő kis helyen elfér, és minden kézre esik, ezért nagyon kényelmes használni. Lekerekített tetejéből egy csinos kis kémény emelkedik a magasba. A luxusnak azonban ára van, 2.300 dollárért tehetünk szert egy ilyen kemencére.

Ötezer dolláros sikertermék

A másik szerkezet, a „Gusto” segítségével sokkal „sterilebben” süthetünk, hiszen se a füst, se a hamu nem jut be az ételhez. A hőmérsékletet is tudjuk szabályozni, akárcsak a konyhában. Számomra a kerti sütés lényegét éppen a füst és a szálló pernye jelenti, ez adja meg az ételek különleges és semmihez sem hasonlítható ízét, de lehet, hogy valakinek éppen ez a fajta „sterilitás” a szimpatikus. Ha igen, 5.000 dollárért bármikor az övé lehet. A cégnek állítólag ez most a legnépszerűbb terméke.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.