Ahol a libamáj a főszereplő

2013. szeptember 6-8. között az Erzsébet téren várja az érdeklődőket az immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő Libamájfesztivál, ahol a gasztrorajongóknak hagyományos kulináris élményekben és nosztalgikus hangulatban is részük lehet. Családi, jól bevált ősi recepteket is elkészítenek a fesztivál séfjei. Némi 21. századi gasztronómiai fortély és egy csepp édes-savanyú pikánsság ünnepi köntösbe öltözteti a liba- és kacsamáj ételeinket.

Libamáj burger

A szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő, vidéki családi hétvégéket felidéző Libamájfesztivál minden bizonnyal a legnagyobb liba- és kacsarajongókat is elvarázsolja majd. A vendégek nem csupán olyan különleges fogásokat lesz alkalmuk megkóstolni, mint a libaburgert libamájjal, lilahagyma lekvárral rusztikus lepényben, a libakolbászt chillis málnamustárral, házi fehér kenyérrel, a konfitált libacombot csomboros gerslis káposztával, a libamell pástétomot aszaltszilva chutney-val, mini brióssal, a roston sült libamájat szegfűszeges almapürével és polentával vagy éppen a pecsenye libamájat friss lecsóval rozmaringos parázskrumplival, de arra is lehetőségük nyílik, hogy megtanuljanak különbséget tenni a kacsa- és libamáj között, felismerjék azok egyedi ismertetőjegyeit, szakértőivé váljanak megvásárlásuknak, helyes tartásuknak, sőt akár elkészítésüknek is.

Egy egész tál libamáj

A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamájételeket idén is Tokaji borok és egyéb magyar ínyencségek kíséretében kóstolhatják a látogatók, mindenki számára elérhető áron. A gasztronómiai programok mellett egész nap zenével, kézműves játékokkal, valamint szórakoztató libaolimpiával várják a család valamennyi tagját. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Libamájfesztiválnak idén az V. kerületi Erzsébet tér ad otthont. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető  áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből. És aki bor helyett inkább finom sörrel szeretné leöblíteni a libás falatokat, az megteheti a közelben ugyanebben az időpontban megrendezésre kerülő Főzdefeszten.

A Libamájfesztiválról további információkat a www.libamajfesztival.hu oldalon találtok.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.