A világ legfinomabb citromtortája

Ezzel a finomsággal a Bistro 181 Provence-ban találkoztunk. Az étterem tulajdonosának, Neubauer Juditnak az egyik kedvenc süteménye ez. Friss, citromos és nagyon francia, mi is rögtön beleszerettünk. Most pedig megosztjuk veletek a receptjét. Reméljük, nektek is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk!

Végeredmény

Hozzávalók:

115 G VAJ
2 TEÁSKANÁL CITROMHÉJ
285 G LISZT
240+60 G CUKOR
2 CSIPET SÓ
6 NAGY TOJÁS
2,5 DL FRISS CITROMLÉ
1 DL TEJSZÍN

Elkészítése lépésről lépésre:

A tortához 4 citromot használunk.

Judit alkot

1/ A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk, levesszük a tűzről és belerakunk egy teáskanál citromhéjat, és 5 percig állni hagyjuk.
2/ A lisztet összekeverjük a 60 g cukorral, egy csipet sóval, és szűrőn keresztül hozzáöntjük a vajat. Villával addig keverjük, amíg morzsalékos tésztát kapunk. Kivajazott tortaformába beleöntjük a masszát és egyenletesen az alján is és az oldalán is elnyomogatjuk. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, lehűtjük.
3/ Konyhai robotgépbe tesszük a maradék cukrot és a maradék citromhéját, hogy egészen apróra összevágja a citromhéjat.
4/ A citromos cukrot összekeverjük a tojással, a citromlével és a másik csipet sóval.
5/ Habbá verjük a tejszínt, és hozzákeverjük a tojásos masszához. Beleöntjük a tésztaalapba, és további 25-30 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.