Nekünk a Balaton a Riviéra…

A Balatonig el sem kellett utaznunk ahhoz, hogy a „magyar tengernél” érezzük magunkat. Április első hétvégéjén ugyanis a Gellért szállóban igazi balatoni retro hangulatban volt részünk, ráadásul megkóstolhattuk a hazai Riviéra jellegzetes ételeit és finom borait is.

Igazi beach feeling!

C.C. Catch, Trabi és vitorlás, no meg a vattacukor illat már megadta a kellemes alaphangulatot, a jó balatoni borkavalkád már csak hab volt a tortán. A Balaton feeling tehát teljes volt, annak ellenére is, hogy a „magyar tenger” majdnem száz kilométerre hullámzott a helyszíntől. Szemmel láthatóan azonban ez senkit sem zavart a kulináris kalandozásban.

A Gellért szálló „vendége” volt a hétvégén a Balaton öt legnevesebb és legjobb étterme: a Chateau Visz Gourmet Étterem, a Kistücsök Étterem, a Söptei Pincészet és Étterem, a Trattoria Chianti, a Kővirág Panzió és Étterem. A strandbüféket maga a Gellért szálló töltötte meg balatoni fogásokkal, finomságokkal. A kézműves piacon pedig találkozhattunk mézzel, aszalt gyümölcsökkel, sajtokkal vagy éppen gyönyörű kerámia tárgyakkal is, de a tihanyi levendulás kozmetikumok és a finom házias savanyúságok sem hiányozhattak, ahogyan a libakolbász sem.

Retro hangulat Trabival

Szombat este állítólag fergeteges video-disco partin tombolhatott mindenki a retro slágerekre, és a finom boroktól kellemesen szalonspicces társaság kifulladásig ropta. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje is nagy siker volt, hiszen pont azt a hangulatot idézte a Duna partjára, ami a Balatont olyannyira jellemzi. Vikiéknek köszönhetően igazi nyáresti forró hangulatban telt ez a hűvöskés tavaszi éjszaka. A borokon kívül természetesen a remek sörökkel is olthatták a vendégek a szomjukat. Aki pedig előrelátóan már most meg szerette volna tervezni a balatoni nyaralását, az talált magának remek turisztikai ajánlatokat, programokat is.

Fincsi levendula torta

Mi különösen örültünk a balatonfüredi Bergmann Cukrászda finomságainak, újdonságukat, a levendulás tortát meg is kóstoltuk. Szemünket is volt min legeltetni, nagyon szép, ötletes gyöngy- és fémékszerekkel találkoztunk a kézműves piacon, és áhítattal álltunk a gyerekkorunkat idéző hatalmas savanyúságos üveg előtt is, hiszen utoljára a nagyink készített nekünk ilyesmit. Rájöttünk arra is, hogy a Balaton legjobb „fűszere”, mondhatnánk gasztronómiájának sava-borsa a finom halételek mellett a bor. Isteni rosét ittunk, de az illatos sárgamuskotályról se tudtunk lemondani, azt is megkóstoltuk. Végül egy kellemesen erdei gyümölcs illatú könnyű vörösborral zártuk a sort, és hazafelé még a hűvös tavaszi estén sem fáztunk.

Megnyugodtunk, hogy nem csak mi kortyoltunk, kóstoltunk bőszen a fesztiválon, két nap alatt 1.200 vendégnek is hasonló jóban volt része. A két nap statisztikájához hozzátartozik, hogy összesen 57 kiállító jött el „portékájával”, közülük 26 borászat, 19 őstermelő valamint cukrászat és 12 Balatonhoz kapcsolódó cég, például turisztikai képviseltette magát.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.