Ma nyit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál!

Rumos desszert

Szilvalekváros kolbász, rumos sütemények – és koktélkülönlegességek a Budai Várban

Ma délután megnyitja kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál, ahol 25 kiállító több mint 400 párlata közül és 15 kolbász-, valamint sajtkészítő kínálatából kóstolhatnak a látogatók. A négynapos rendezvény alatt két színpadon 21 előadó koncertje szólal meg, köztük világzenével és latin dallamokkal, kapcsolódva a Karib-térség hangulatához. Az idei vendégpárlat ugyanis a szigetvilág őshonos itala, a rum.

Márk Szonja alkot

A Budai Vár Hunyadi udvarában a pálinka, kolbász és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, békési szilvalekváros kolbásszal találkozhatnak a vendégek. A Rumkert a Karib-térség gasztronómai kínálatának ad helyet, köztük karibi ételeknek, rumos édességeknek és koktéloknak, amelyeket esténként karibi zenekarok kísérnek.

Márk Szonja, a Pastrami étterem neves cukrásza négyféle rumos desszertet készít az alkalomra: rumos csokoládészalámit, porcukorral meghintve, banános-rumos kalácspudingot, rumos karamellpudingot tejszínhabbal és szavarint, azaz kelt tésztát rumos-narancsos szirupba áztatva.

„Örültem a felkérésnek, hogy rumos desszerteket találjak ki, mert ez egy újabb lehetőség arra, hogy a jó alapanyagok fontosságára hívjam fel a figyelmet. A jófajta vaj, csokoládé és tejszín mellett érdemes minőségi alkoholt használni a süteményekben, az aromákat felejtsük el, és élvezzük a minőségi édességeket, még ha mértékkel is.”– mondta Márk Szonja.

Szilvalekváros kolbász

A Bacaradi Original Bar (BoB) a Rumkert koktélkülönlegességeiről és forró, rumos italairól gondoskodik, ahol minden este a márka nagykövete, Kovács Kálmán bártender keveri majd a finom italokat.

De a karibi hangulatú Rumkert étlapja sem lesz kevésbé színes. A specialitások közül a Jamaika-i bárány curry-ből, a Costa Rica-i mogyorós sertésből, vagy a Jamaican Jerk Chicken-ből választhatnak a látogatók október 3. és 6. között.

További információ: www.palinkaeskolbasz.hu

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.