A világ legdrágább club szendvicse

A club szendvics egy tökéletes kombináció, világszerte kedvelt csemege. Most elkészült az a verziója, ami jelenleg a legdrágább, hiszen még beluga kaviár is van benne.

A méregdrága harapnivaló a prémium kategóriás, ötcsillagos hongkongi Hullett House Hotel és a Hotels.com szállásfoglaló internetes oldal közös szüleménye. Nemcsak a különleges és híresen drága beluga kaviár teszi igazi kuriózummá a szendvicset, hanem az ízletes wagyu marhahús és a kiváló minőségű füstölt balik lazac.

Minden egyes alkotóeleme különleges

A club szendvics árát igencsak megdobja a fő alkotóelemének számító lazachús, jelen esetben a balik fajta, amiből egy kilónyi közel 38 ezer forint. Maga a club szendvics nagyon népszerű a hotelek menüjében, világszerte minden magára valamit is adó szálló étlapján megtalálható. A világrekordnak számító kreáció 14 ezer forintnak megfelelő hongkongi dollárba kerül.

Igaz, hogy kereskedelmi forgalomba is bekerült club szendvicsek közül most a hongkongi a legdrágább, de létezik ennél „borsosabb” verzió is. Alkotója egy brit séf, Daniel Galmiche, aki von Essen Platinum Club Sandwich néven álmodta meg a tökéletes változatot. Igaz, ezt csak Buckinghamshire-ben lehet megrendelni, ára 45 ezer forint, vagyis 200 amerikai dollár.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.