Birspálinkázzunk 2016-ban!

Ugyanis idén birsből főzik az Év pálinkáját. Tíz főzde legfinomabb birspálinkáinak házasításából születik meg az idei év “tüzes vize”, hogy több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben kerülhessen forgalomba.

A pálinkagyártó szakma szimbolikus összefogását jelképezi majd ez a díszüvegbe zárt ízorgia. Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös pálinkaházasításukat, amelybe az Év pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül. A zsűri döntése alapján ezúttal a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békés, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek az Év Pálinkájába.

Már alig várjuk, hogy megkóstoljuk!

A szakértők vakkóstolás során választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával díszítették. A kész termék több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben kerül kereskedelmi forgalomba. Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, igazodva a Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához. A cél az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Magyarországon négy birsfajta közismert, a legelterjedtebbek a Bereczki és a Konstantinápolyi.

Forrás: Kreatív.hu

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.