A divatos étkezés szabályai

Étkezési trendek 2013-ra című cikkünk folytatása

Több zöldet fogunk enni

Alga a tányéron

A Baum és White szerint az idei év nagy favoritja a zöld szín lesz minden formában. Legyen szó kombu moszatról, nori algáról, káposztáról, kelkáposztáról, valószínűleg mind az idei év nagy felfedezettjei lesznek. Az előrejelzések szerint találkozni fogunk moszattal megszórt sült krumplival, algás keksszel, müzlivel, de akár vajjal is. Az amerikai székhelyű stratégiai, innovációs és kommunikációs cég, az SRG szerint a „zöldek” már nemcsak köretként vagy salátaként fognak a tányérunkon szerepelni, hanem mint főétel. Tengeri moszattal fogunk találkozni a húsos pitében, ropogós sült kelkáposzta csipszet fogunk nassolni tévézés közben, és a sajtos kelkáposzta lesz a kedvenc fogásunk.

A popcorn újra trendi lesz

Fűszeres popcorn

Az idei nagy falatozások főszereplője ismét a nagy múltú pattogatott kukorica lesz, és nem csak sózott vagy cukrozott változatban. Az SRG cég azt jósolja, hogy ez lesz minden idők legnagyobb kedvenc csemegéje. A fagyitól már eddig is elvártuk, hogy a legkülönfélébb ízben kínálják nekünk, most ez így lesz a popcornnal is. A Joe és Sephs nevű cég már jelenleg is kínál ízesített pattogatott kukoricákat. Népszerű a karamellás, a macchiato ízesítésű, de a skót whiskey-s, madras curry-s, a borsos és chilis íz is igen kedveltnek számít. Tavaly év végén a neves Dairy Milk márka is megjelent már a szupermarketek polcain a toffee ízesítésű popcornjaival.

Sokkal több teát fogunk inni

Teakoktél

2013-ban állítólag sokkal több teát fogunk inni, mint az előző években. Az új felfedezett, és a legtrendibb ital a tea lesz, annak minden felhasználási formájában. Ez lesz az az év, amikor a teát már nemcsak egy szimpla forró italként próbáljuk ki, hanem másként is. Új trend például a teabárok nyitása, ahol a koktélokba kevernek zamatos teákat. Ilyen pl. a londoni Gilbert Scott Bar a St Pancras Hotelben, ahol a tejszínes koktélban az Earl Grey tea szerepelt összetevőként a brandy és az Amaretto mellett. A Hix Soho bárban pedig feltétlenül ki kell próbálni, az alkoholmentes Lost Valentino elnevezésű koktélt, melyben citrom sorbet, hűtött zöld tea, menta, narancs és szerecsendió található. A buborékos teaőrület is meg fog maradni, a hűtött, friss teák idén nyáron is hódítani fognak.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.