Vízlap a luxus kedvelőinek

Jó marketinggel és kellően sznob körítéssel bármit el lehet adni, főleg Amerikában. Los Angeles-ben nem mást tervez egy étterem, mint 23 oldalas vízlapot, amelyen húszféle ásványvíz fog szerepelni, no meg egy speciális H2O kóstolómenü 12 dollárért.

A vízmester személyesen

A Los Angeles-i Művészeti Múzeumnál található Ray’s & Stark Bár ettől a héttől (augusztus 19-étől) külön vízlappal is előrukkol, amelyen tíz ország legjobb palackozott ásványvizei szerepelnek, legfőbb jellemzőik részletes leírásával, akárcsak a borok. Lehet egyáltalán egy palack vizet hosszasan elemezni? Bizony igen, hiszen az ásványi anyag tartalmától kezdve származási helyének bemutatásáig számtalan dolgot el lehet róla mesélni.

A vízmenü ötlete ki másnak is a fejéből pattanhatott ki, mint akinek a nevéhez a Beverly Hills 90H2O luxus víz fűződik. A víz sommelier, Martin Riese szerint az észak-kaliforniai forrásvíz ideális párosítás gourmet ételekhez és prémium borokhoz, mert selymesen lágy az íze. Martin meggyőződése, hogy a víz is hatással van az ízlelésre, akárcsak a bor vagy az alkoholos italok. Az étel és bor vagy sör párosítással igazi ízélményt érhetünk el, és a szakértő szerint ez nincsen másképpen a víz kiválasztásakor sem.

Fiji is szerepel a vízlapon

A Los Angeles-i étteremben főleg híres vízmárkák szerepelnek az itallapon, úgy mint a Fiji, San Pellegrino vagy az Evian, de lesz néhány helyi, az Egyesült Államok más részein fellelhető jellegzetesség is. A legek-lege a kanadai Berg márka 7,5 dl-es vize, amely egy 15 ezer éves grönlandi gelccserből származik. Egy 750 ml-es Evian 8, míg egy szintén ekkora kiszerelésű Perrier 9 dollárba kerül. Ha pedig a zászlóshajónak számító vizeket szeretnénk végigkóstolni, ezért 12 dollárt kell fizetnünk.

Vajon a kaliforniai vízbár a híres párizsi nyomdokaiba fog majd lépni? A francia Colette amellett, hogy vízből a legelegánsabbakat kínálja, felettébb divatos is. Küldetése nem más, mint a világ legjobb szénsavas és szénsavmentes vizeit bemutatni, divatot teremtve a vízivásnak.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.