Ízkalandjaink a Gourmet Fesztiválon

Az idei Gourmet Fesztiválon is élmény volt részt venni, hiszen a fenséges falatokon kívül a hazai kulináris élet krémjével is lehetett személyesen találkozni. Sztárséfek és gasztrobloggerek jártak-keltek a tömegben, tartottak workshopokat és színpadi programokat.

Lazac tatár és Angus marha vadasan

A fesztiválon pedig nemcsak a kétlábúak, hanem a négylábúak is jól érezhették magukat, hiszen szabad volt számukra a bejárás, maximálisan kutyabarát volt a program. A pavilonokban pedig a lángostól kezdve a pizzán át a remek desszertekig mindent meg lehetett kóstolni, a bőség zavarában azt se tudtuk, hogy hirtelen mit is kívánnánk. A tányérunkra először egy magyar klasszikus, a lángos került, a tejföl és a parmezán sajt mellé még rukkola, sőt prosciutto is került. Az ízek harmóniáját élhettük át, melyet Sauska 2017-es tokaji sárgamuskotálya tett még tökéletesebbé.

Következő állomásunk a Macesz Bisztró volt, ahol préselt kacsacomb híján be kellett érnünk a szít paprikakrémmel (muhammara), melynek kísérője a gránátalma és a házi lepény volt. A falatokat meggyes limonádéval öblítettük le. Maradandó nyomokat nem hagyott bennünk az étel, de rossz érzésünk se lett. A Deák St. Kitchen azonban mindenért kárpótolt minket, a lazactatár füstölt paprikával, paradicsomzselével és lazackaviárral valami isteni volt. Favoritunk lett, az biztos. Ne feledkezzünk meg a grillezett Angus marhanyakról sem! A vadas újra értelmezése némi kapribogyóval szintén nagyon jó ötlet.

Lángos minden jóval és Sauska borral

A Mangalica és Társa extra hot-doggal lepett meg minket, ami ugyan lázba nem hozott, de kellemes érzéssel töltött el minket. A Gerbeaud viszont teljesen hű volt a híréhez, 160. évfordulójukra isteni tortát készítettek, és a kimondottan nekik szánt étcsokit is megkóstoltuk, ami szétolvadt a szánkban és egyáltalán nem volt az étcsokikra oly jellemző kesernyés íze. A desszert kínálatból a Table mandulakrémes croissant-ja már évek óta nagy kedvencünk, most sem csalódtunk benne. A Stelázsi epres túrógombóca szintén utánozhatatlan, ahogyan a sajt és sonka tálját is kár lett volna kihagyni.

A Digó a nápolyi típusú pizzák nagymestere, mi a bivaly mozzarellával megrakott Margheritát kóstoltuk meg, ami remek választásnak bizonyult. A paradicsomszósz picit híg ugyan, de valakinek meg éppen ezért ízlik. Mivel az idei téma a gombóc volt, a Tigris Étterem desszertcsodáját nem hagyhattuk ki mi sem. A meggyes gombóc marcipánnal és tonkababbal első osztályú, egy édesszájú számára kihagyhatatlan ízélmény. És ha már gombóc, akkor a Fülemüle Étterem aszalt szilvás maceszgombócáról se feledkezzünk meg, ami joggal pályázhatna a gombócok gombóca becses címre.

Reméljük, jövőre is lesz szerencsénk kilátogatni a Gourmet Fesztiválra, hogy élvezzük a finomabbnál finomabb ízeket!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.