Borbisztró a palotában

A patinás Ybl Patolta amellett, hogy szemet gyönyörködtető, a gormand-ok kedvenc helye is, hiszen itt található az Egykettő Borbisztró és Fröccsliget. Séfjei Franciaországban is tanultak, ezt a tudásukat természetesen az ételek elkészítésénél is kamatoztatják, ezért tartottuk ideális helyszínnek éppen ezt az éttermet francia vacsoraestünkhöz.

A palota egykor

Az  „Ybl Palota” Ybl Miklós tervei alapján készült 1869-ben, hogy az Első Pesti Hazai Takarékpénztár székhelye legyen. Stílusa neoreneszánsz, éppen ezért a túldíszítettség jellemezte, pompa és elegancia uralkodott minden egyes szegletében. Takarékpénztárként 1948-ig, az államosításig működött, majd a Vízművek székháza lett. Az 1980-as évek elejétől viszont nem volt gazdája, lakatlanul, romokban állt. Szerencsére volt, aki látott benne fantáziát, 1998-tól részben Ybl tervei alapján, korhűen állították helyre. A palota külső homlokzata gyönyörű balkonokkal és oszlopokkal, míg belső udvari homlokzata függőfolyosókkal díszített. Az épület különlegessége abban rejlik, amellett, hogy a XIX. század fényűzését idézi, modern irodaépület és kellemes hangulatú borbisztró is.

Átrium szökőkúttal

Ez az arisztokratikus hangulat adja meg a terek és termek semmihez sem hasonlítható báját. Merész vállalkozásnak tűnik egy modern bisztrót létrehozni falai között, az „Egykettő” mégsem idegen, hiszen egy igazán hangulatos sziget. Akárcsak maga a palota, az étterem is a minőséget képviseli. Ételei ízletesek, menüje változatos és folyamatosan újabb és újabb fogásokkal bővül, borai és sörei kézműves termékek. A szökőkutas belső fedett átriumban üldögélve finomakat ehetünk és jókat borozhatunk például a Fröccsliget keretében. A palota öt patinás rendezvényterme kiállítások, üzleti rendezvények és sajtótájékoztatók helyszíne.

Bent is hangulatos az étterem

Az „Egykettő” azért lett kedvenc helye sokaknak, mert a romkocsmák könnyed hangulatát idézi, ugyanakkor visszafogottan elegáns is. Itt minőséget kínálnak fiatalos lazasággal, üdén és tisztán. A vendégek megízlelhetik a modern magyar gasztronómiai különlegességeket, a finom kézműves söröket, a jobbnál jobb magyar borokat. Az Egykettő Fröccsliget tavaly augusztusban nyitott, és az étterem is megújult, itt az Egykettő Borbisztró és Sörsöntés várja azokat, akik szeretik a minőségi italokat, a hazai kínálat legjobbjait. Michelin csillagos éttermeket is megjárt séfjei, Nagy Szabolcs és Giczi Andor finom falatokkal és annál is nagyobb szeretettel készítik el nap mint nap a finom ételeket. Itt pezsgőzhetsz egy jót, nyáron tea alapú koktélokkal frissítheted fel magad, sőt tésztaételeiket házhoz is rendelheted.

Most ide , erre a kellemes helyre hívunk téged egy finom francia vacsorára. Ha eljössz, garantált, hogy egykettőre jobb lesz a napod. Nézd meg a meghívónkat!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.