Az őszi Étterem Hét legjobb éttermei

A 2013. október 14. és 20. között rendezett V. Országos Étterem Hét minden eddiginél sikeresebb volt, több mint 19.000 vendég foglalt asztalt a 108 résztvevő étterembe. A vendégek véleménye alapján a legjobb étterem a Manna lett. Novemberben jön az Étterem Hét ráadás!

A megjelent Vendégek közül 3.500 értékelés és vélemény érkezett az október 14. és 22. közötti időszakban a DiningCity.com étteremajánló weboldalra. A beérkezett vélemények alapján az őszi Étterem Hét TOP 5 Budapesten kívüli és TOP 10 budapesti étterme a következő:

Országos lista – TOP 5:
5. helyezett: No1 bisztró (Debrecen)

Manna étterem belső tere

4. helyezett: IKON étterem (Debrecen)
3. helyezett: Végállomás Bistorant (Miskolc)
2. helyezett: Kistücsök étterem (Balatonszemes)
1. helyezett: Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)

Budapesti lista – TOP 10:
10. helyezett: Peppers! Mediterranean Grill
9. helyezett:   ARAZ étterem
8. helyezett:   Kárpátia étterem
7. helyezett:   Trattoria Mamma
6. helyezett:   Prime Steakhouse
5. helyezett:   Kakas étterem
4. helyezett:   Duna Garden étterem

3. helyezett: Vogue hajó-étterem

A Vogue boldog csapata

A Vogue csapata az elmúlt Étterem Hét programokon is jól szerepelt, de most az eddigi legjobb helyezésüket érték el.

“Idén ősszel 4. alkalommal vettünk részt az Étterem Héten. Évről-évre egyre feljebb jutottunk a ranglistán és nagy örömünkre szolgál, hogy idén elnyertük a 3. helyezést. Köszönjük Vendégeinknek a sok pozitív visszajelzést, reméljük, hogy a jövőben is megtisztelnek bennünket jelenlétükkel. Köszönet illeti továbbá séfünket a sok finom étel elkészítéséért, a személyzetet a kitartó munkáért és a DiningCity csapatát a nagyszerű háttérmunkáért. Várjuk Önöket a közeljövőben ismét a Vogue fedélzetén!” – mondta el az étterem képviselője, Bulla Mónika.

2. helyezett: Fuji japán étterem

A Fujiban is büszkék a díjra

A Fuji az Étterem Hét fennállása óta mindig szerepel a TOP 10-ben, ezzel a legstabilabb éttermi résztvevője a programnak.

“A szokásos rutinnal és tapasztalattal, de ugyanakkor izgalommal vágtunk bele ebbe a gasztro-eseménybe. Miután korábban már 2 alkalommal is megnyertük az Étterem Hét legjobb étterme díjat, ezért mondhatni nekünk kötelező a tisztes helytállás és a most elért 2. hely igazolja azt, hogy nem a véletlen műve, hanem egy hosszú és kitartó munka eredménye ez a helyezés. Majdnem egybe esik ez a díjunk a Gault&Millau 12 pontos eredményével, amire szintén nagyon büszkék vagyunk. Igyekszünk minden Vendégünknek maradandó élményt nyújtani és a japán gasztronómiát népszerűsíteni, hogy merjenek kipróbálni új ízeket és eddig még nem kóstolt ételeket, mert a japán konyha nem csak a nyers halról szól. Idén nyáron elvégeztünk egy nagyfokú felújítást éttermünkben és ez meglátszik az értékeléseinken is. Sajnos eddig a hangulatot néhányan jogosan kritizálták, de a mostmár az új belső dizájnunk ezt is kipipálta. Összességében tudtunk fejlődni és tovább lépni, ami már önmagában is eredmény. Köszönjük szépen minden Vendégünknek azt a sok pozitív értékelést, amelyekkel visszaigazoltak bennünket!” – nyilatkozta Major Balázs étteremvezető.

1. helyezett: Manna étterem

Így örül az első helyezett

A 2012. tavaszi tizedik, a 2012. őszi ötödik, majd a 2013. tavaszi második helyezés után most az első lett a Manna az Étterem Héten.

“Rendkívül büszkék vagyunk az első helyezésre, hiszen ez a díj a Vendégek véleményét tükrözi és számunkra ez a legfontosabb. A tavaszi második helyezésünk után rengetegen voltak kíváncsiak a Mannára. Ez nagyon komoly kihívást jelentett a csapatnak, mert hétfőtől-vasárnapig folyamatosan nagy leterheltség mellett kellett hozni az elvárt színvonalat mind az ételek, mind a kiszolgálás tekintetében. Büszkék vagyunk arra,
hogy az ételek minőségén túl a Vendégek nagy százaléka kiemelte a professzionális és egyben kedves kiszolgálást, illetve a jó hangulatot.
Mi egész évben arra törekszünk, hogy tökéletes minőséget produkáljunk, de a maximalizmusra törekvés mellett ne feledkezzünk meg arról, hogy akár üzleti vacsoráról, akár családi ünnepről van szó, végeredményben Vendégeink azért jönnek, hogy jól érezzék magukat. Reméljük, hogy ez a siker a hétköznapokra is kihat és egyre többen lesznek kíváncsiak a Mannára, illetve az Étterem Hét után is visszatérnek hozzánk. Köszönjük Vendégeinknek a magas pontszámokat, óriási inspirációt jelent ez a csapatnak abban, hogy tovább fejlődjön!” – vélekedett Ferró Péter étteremvezető.

Az óriási érdeklődés miatt, illetve különös tekintettel arra, hogy számos vendég jelezte, hogy a gyorsan fogyó helyek miatt lemaradt azokról az éttermekről ahová nagyon szeretett volna eljutni, a DiningCity novemberben kizárólag a vendégek véleménye által a 10 legjobbnak választott budapesti étteremben ráadás Étterem Hétet rendez. Ezen az eseményen lehetőségük lesz megkóstolni a győztes Étterem Hét menüket azoknak, akik lemaradtak a 10 legjobb étteremről, de akár azoknak is, akik ismételni szeretnének.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.