Új Szemtelen pálinkasorozat, szemtelen arcokkal

Géza Garbot, Kalim Pál, Kan Tóni és Szívós Sándor a Budai Várban

Újabb, limitált számú Szemtelen pálinkasorozat debütál a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon. A 40, 50, 60, 70 fokos szőlő párlatokat egy-egy korban hasonló karakter személyesít meg, akik a Budai Várban meg is elevenednek: Géza Garbot, Kalim Pál, Kan Tóni és Szívós Sándor maga kínálja majd pálinkáját a Szemtelen standnál. A párlatok limitált számban kaphatók, s ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet; a következő szériánál ismét változik az íz és a címke is.

Géza Garbot

40s Géza Garbot
Érlelt borpárlat

Géza a hírneves svéd sztár, Greta Garbot unokája, ám sokáig nem is tudott származásáról. Huszonhárom évesen még Géza Póló néven alapította meg saját családi póló manufaktúráját. Pár év múlva azonban nagy váltás történt a fazonban, hiszen kiderült, hogy Géza Garbot. Így lehúzta a rolót a pólókra, és átnyergelt a családi gyökerekből származó garbókra. Hiába ódzkodott ettől az anyja, apja, felesége, kutyája-macskája, megmakacsolta magát a galád, de nyakassága abszolút megérte, a garbó biznisszel nem csak Magyarországot, de egész Hollywoodot is elérte.

Kalim Pál

50s Kalim Pál
Chardonnay szőlőpálinka

Kalim Pál, vagy ahogy kis korában hívták, csak Kalim Pali sosem tudta a lábát nyugalmi helyzetben tartani, gyakran megzavarta a tanórák rendjét. Sokszor szólt arról a fáma, hogy a kis Palinak mindig jár a lába. Mivel nem volt olyan tárgy a suliban, mint a lábtan, hogy ne legyen láb alatt, szülei elküldték egy tánciskolába. Innentől egyenes út vezetett a versenytánchoz, a 10 világbajnoki győzelemhez és egy cseh lányhoz, Puskalá Barbarához, akivel azóta 3 kis puskalábú kalimpálót nevelnek. Mióta visszavonultak a versenyzésből, lábasok készítésével keresik kenyerüket.

Kan Tóni

60s Kan Tóni
Öreg törkölypálinka

Kan Antal, azaz Tóni, pontosan 60 éve született az egyik legkisebb svájci kantonban. Magyar származása miatt Budapestre költözött, az egyetemen kínaiul tanult, és elsajátította a kantoni nyelvjárást is. Zsebpénzt a kantinban keresett, ahol különös ismertetőjele kantáros nadrágja volt. Így lett ő a kantonit tanuló kantáros Kan Tóni a kantinból. Nevére rászolgált, imádták a lányok. Nem csoda, hiszen egész életét kedvenc filozófusa Kant egyik magvas és gyümölcsöző gondolata alapján élte: ”Csak vidám szívvel vagyunk képesek gyönyörködni a jóban.”

Szívós Sándor

70s Szívós Sándor
Cabernet Sauvignon szőlőpálinka

Sándor élete csupa szívás, attól a pillanattól kezdve, mikor világra jött. Az anyatejjel szívta magába a szerencsétlen véletleneket, ugyanis édesanyja a csupaszív Szívósné Szív Szidónia a legpechesebb asszony volt Szívteleken. Sándor pechje azonban egy csapásra megszűnt, amikor egy elromlott szivattyú jól megszívatta. Addig dolgozott a tökéletes szivattyún, hogy szívósságának köszönhetően hamarosan egy egész üzleti vállalkozást indíthatott. A szívás, nem tűnt el örökre életéből, pipáját nap mint nap újra tölti és szívja, kár hogy ez nem tesz jót a szívének, habár már 70 éves.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.