Pompás pasta kétezer dollárért

Te kifizetnél 440 ezer forintot egyetlen tányér tésztáért? Ha igen, akkor egészen New York-ig kell utaznod, mert ott van az a puccos étterem, ahol ez a luxus fogás szerepel az étlapon.

BiCE New York

A BiCE néven futó manhattani étterem szerint a házi tagliolini némi friss homárral és fekete szarvasgombával tálalva a tehetős vendégek kedvence lehet. Silverio Chavez séf az ételt a következőképpen írta le: „Szétolvad a szádban, a homár friss és vajpuha, az ízek remekül harmonizálnak egymással. Csak rágondolok és összefut a nyál a számban”. A receptben még szerepel hirtelen sült gomba és a friss paradicsom is.

A mexikói születésű séf azt is elárulta, hogy még mitől különleges ez az étel. Az arannyal díszített tányér ugyanis, amire tálalják a finomságot, Gianni Versace tervei alapján készült kimondottan az étterem megrendelésére, tehát limitált szériás kiadásról van szó. A vendégek, hogyha akarják, a vacsora után hazavihetik a tányért, amelyen az étterem logója mellett maga Versace aláírása is szerepel.

Topdizájner tányér

Nem véletlen, hogy éppen Gianni Versace tervezte ezt a tányért. A világhírű divattervező ugyanis a BiCE nagy rajongója volt. Az első étterem 1926-ban Milánóban nyitott meg, a New York-i pedig tavaly ünnepelte 25. születésnapját. Versacét hét hónappal a halála előtt kérték fel arra, hogy tervezze meg porcelán tányérjaik dizájnját. A tervek alapján 800 darabot gyártottak le, de mára mindössze 45 maradt.

A tésztaétel mellé azért kínálnak más finom falatokat is. A menü része még egy adagnyi sült tintahal és borjúhús, illetve csokoládé mousse gazdagon. A vacsora ára így lesz borravalóval együtt 2.013 amerikai dollár, azaz 440.000 forint.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.