Modern égig érő fa

Idén adták át a nagyközönségnek azt a 634 méter magas SKYTREE tornyot Tokióban, amely a Guinness rekordok közé is bekerült, mint a világ legmagasabb, szabadon álló tornya.

Íme az óriás!

A Musashi-nak (régi japán számok olvasata alapján 634-et jelent) is becézett épület a legújabb és a legbiztonságosabb építészeti technológiával épült. A megnyitást követően azonnal óriási szenzációvá vált, és az egyik legkedveltebb látnivalónak számít a japán fővárosban.

A toronyban 8 TV-csatorna és két rádióállomás működik, ezen kívül éttermek, bárok és ajándékboltok várják az érdeklődőket. A lélegzetelállítóan szép kilátást két magasságból lehet megtekinteni: az első kilátó 350 méter magasságban, a második 450 méteren található.

A torony köré további épületkomplexumok épültek, amelyekben kulturális, szórakoztató és üzleti centrumok is találhatók. Ezen kívül hihetetlen mennyiségű üzlet és bevásárlóközpont próbálja kiszolgálni az ugrásszerűen megnőtt turisták hadát. A környéken minden a toronyról szól.

Minden ételt feltornyoznak

Az ajándéküzletek tele vannak tornyot ábrázoló szuvenírekkel, az éttermek, cukrászdák pedig próbálják torony alakúra formálni ételkülönlegességeiket, hogy ezzel is kuriózumot ajánljanak vendégeiknek. A SKYTREE CAFÉ-ban, SKYTREE étteremben és minden közeli vendéglátóhelyen ez most a sláger. Torony alakúra formált hamburgerek, saláták, sütemények óriási választéka vár minden idelátogatót.

Az óriási roham miatt viszont érdemes az éttermekbe előre helyet foglalni, különben sokáig kell várakoznunk. Főleg a SKYTREE-be nehéz a bejutás. Ahhoz, hogy megcsodálhassuk a város legszebb panorámáját és a legmodernebb épületét, bizony hosszú órákig kell sorban állnunk.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.