Miért egészséges a citromfű és a rizstészta?

Gyógyító vietnámi ételek – 2. rész

Gyógyító citromfű

A citromfűnek és a rizstésztának számtalan jótékony hatása van, például mindkettő első osztályú “szívgyógyszer”, méghozzá a természetes fajtából. Táplálkozási szakértőnk, Pekáry Dorka összegyűjtötte nekünk, hogy mi mindenre jelentenek gyógyírt ezek a finomságok.

A citromfű meghosszabbítja az életünket

Paracelsus, a híres svájci orvos azt tartotta a citromfűről, hogy meghosszabbítja életünket. Az illatos levelű citromfű fűszer- és gyógynövényként egyaránt ismert. Levelében sok a gyógyító illóolaj. Emésztésjavításra használjuk gyomor- és bélpanaszoknál, epe- vagy májbántalmaknál. Rossz közérzet esetén, idegesség és álmatlanság ellen is jó. Menstruáció alatt és megfázásnál is segít nekünk. Szívidegeinket, agyunkat, idegrenszerünket is erősíti, valóban igaz tehát, hogy meghosszabbítja életünket!

Rizstészta zöldekkel

Az ételallergiások kedvence: a rizstészta

A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojás- és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Tehát hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik és gluténmentes, így az ételallergiások körében igen népszerű. A rizslisztnek nagyon előnyös élettani hatásai vannak, könnyű és jól emészthető. Főleg vasat, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Ezen kívül található benne kalcium, kálium és nátrium is. Éppen ezért a magas vérnyomásban szenvedőknek, illetve szívelégtelenség esetén különösen érdemes fogyasztani. De vízhajtó hatása miatt az ödémás láb és a különböző vizesedéssel járó panaszok esetén is hatásos csodaszer lehet.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.