Magyaros bisztró igazi húsevőknek

A város szívében, a Szabadság tér közelében látogattuk meg a Kispiac Bisztrót, amelyről azt hallottam, hogy magyaros, házias ételekben verhetetlen. Mivel férjem él-hal a kiadós magyar konyháért, ezért arra gondoltam, hogy ezzel az étteremmel biztosan nem fogok mellényúlni, és megfelelő hely lesz számunkra egy ünnepi ebéd elfogyasztásához.

A Hold utcai piac bejárata mellett rögtön feltűnt a Kispiac bisztró táblája, így nem lehetett eltéveszteni. Az ősszel nyitott helyről annyit tudtam már, hogy nem egy feszengős, elegáns étteremre kell számítani, hanem inkább falatozóra, de kíváncsi voltam, hogy hogyan lehet egy ilyen besorolású helyet igazán hangulatossá és rövid idő alatt ennyire népszerűvé tenni.

Belépve az ajtón rögtön megérintett a családias hangulat, az alig negyven négyzetméteres mini bisztró teltházas volt. A vendégek csillogó szemmel, elégedetten falatoztak, és nagy volt a sürgés-forgás a konyhában is. A berendezés barátságos, a dizájn pedig igazán egyedi volt. A konyha nyitott volta miatt minden a szemünk előtt zajlott. A grillezőben forogtak az egész kacsák és csirkék, sültek a húsok és tálaltak a szakácsok. Körülnézve érződött a hangulatból, hogy többen vannak, akik nem először járnak itt, és annak ellenére, hogy viszonylag egy új helyről van szó, már kezd egy összeszokott törzsközönség is kialakulni.

Ízorgia magyarosan

Az asztalunkat telefonon foglaltuk, ezért már vártak minket. Kellemes meglepetés volt, hogy a barátságos üdvözlés után udvariasan lesegítették a kabátunkat- ez ma már nem mindenhol magától értetődő – majd az asztalunkhoz kísértek minket. Mivel napi menü és étlap nincsen, a táblákra kiírt ételek neveit kezdtük el mustrálgatni. Az állandó fogások között szerepel minden olyan ínycsiklandozó magyaros étel, melyekkel igazán jól lehet lakni. Grillcsirke, pacal, bőrös malac, pecsenye, báránycsülök, oldalas, rostélyos, egészben sült tarja, hogy csak egy párat említsek a kínálatból. Ezek mellett mindig hat-nyolc féle napi ajánlat közül is lehet választani. Én zellerkrém levest és szarvasragut ettem krumpli gombóccal, férjem pedig maradt a hagyományos disznótorosnál, nem bonyolította túl a dolgot. Nagyon tetszett, hogy a főfogásnál gondosan partedlit kötöttek a nyakunkba, nehogy lefröcsköljük a zsíros ételekkel magunkat. Ez kitűnő ötletnek tűnt, mert néha bizony előfordul, hogy a ruhán landolnak a finom falatok.

Isteni sajttorta

A leves mellé helyben sült kenyeret szolgáltak föl, a disznótoroshoz pedig saját készítésű káposztát kaptunk. A hurka, kolbász ízre hibátlan volt, bár férjem szerint nem volt kellőképpen ropogós. Desszertként sajttortát választottunk. Összességében nagyon finom volt minden.Nagyon tetszett, hogy a helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat, és a kenyértől a savanyúságon át a levesbetétig minden házi készítésű. A kiszolgálás udvarias volt, de nem tolakodó, igazán jól éreztük magunkat.

Mivel reggel hét órától nyitva van a bisztró, akár egy kiadós reggelire is be lehet már térni hozzájuk. Ha viszont nem akarunk maradni, elvitelre is lehet rendelni a helyben készült finomságokból. Különösen azoknak ajánlom ezt a helyet, akik szeretik a finom húsokat, a kalóriadús, magyaros ételeket és a barátságos, pici kifőzdéket.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.