A világ legdrágább pezsgője

Egy üveg De Watère pezsgő 45.300 dollárba kerül, mert csomagolásán egy apró gyémánt és egy 24 karátos aranyérme található. Az ultraprémium kategóriás italt eredetileg a család részére készítették, a dinasztia nagy múltját szimbolizálja, ma viszont már elérhető a műértő közönség számára is.

Érme gyémánttal

A Champagne De Watère nemcsak a luxus tartalma miatt szenzációs, hanem a csomagolása miatt is. Az üvegen ugyanis számozott aranyérme található a De Watère család címerével, az üveghez erősítve kívül pedig – átlátszó tasakban – egy egykarátos gyémánt díszeleg. Ez a különleges pezsgő nemcsak az ital szerelmeseinek, hanem a stílusszakértőknek is újdonságot jelenthet. Hiszen régen, csak és kizárólag a család tagjai számára volt elérhető ez a prémium kategóriás ital, a De Watère-ek újraegyesítését ünnepelték vele. Miután a rokonság a pezsgőt elfogyasztotta, az aranyérmét, a különleges esemény emlékét örökre megőrizhették.

Ma viszont már a nagyközönség számára is elérhető. A 45.300 dollár értékű pezsgő különleges, kézzel készült fadobozba van csomagolva, melyet a németországi Bavariában alkottak meg nemes fából. Kívül-belül selyemszatén borítja, a dobozt pedig aranyfóliával csomagolták be. Kézzel szőtt aranyszalaggal díszítették, és a De Watère család pecsétjével van lezárva.

Blanc és Rosé

A Cuvée De Watère tradicionális, védett technológiával készül, mely garantálja a maximális ízharmóniát és a hosszan tartó gyöngyöződést. A családi szőlőbirtokról származó Pinot Noir és Chardonnay szőlőfajták a szüret után kerülnek feldolgozásra. Minden munkafolyamatot csak és kizárólag kézzel és tradicionális módon végeznek, maximálisan megfelelve a szigorú minőségi előírásoknak. Az öthektáros területen begyűjtött termésből évente mindössze 22.500 üveg De Watère pezsgőt készítenek: 11.250 darabot Roséból, ugyanennyit Blanc-ból. Körülbelül 20.000 palack kerül forgalomba, a maradék 2.500 üveg a család birtokában marad.

A De Watère Cuvee Brut Blanc optimális esetben világos, átlátszó aranyszínű, 80% -ban tartalmaz Pinot Noirt-t és 20%-ban Chardonnay-t. Ez a kombináció biztosítja a tökéletes ízvilágot, a frissességet és az érettséget.

Az exkluzív pezsgő, amely szimbolizálja a történelmet

Pezsgők becsomagolva

A különleges pezsgő megalkotását a történelem és a család legendája inspirálta. A dinasztia eredete olyan régre nyúlik vissza, mint magáé a pezsgőé. A 11. századtól vannak emlékek a família létezéséről, amikor is az ősök Hódító Vilmossal érkeztek Normand földről a brit partokra. Egy másik feltételezés szerint a 13. századra vezethető vissza a családfa, Guillaume de la Watère-hez, aki Írországban és Angliában alapozta meg a családi hagyományokat. Az emlékek már kezdtek elhomályosulni, így jött az ötlet, hogy megteremtsék a szimbolikus Champagne De Watère –t, amely elfogadja a közös genezist és egységet teremt a családban. A felhasznált arany az elpusztíthatatlanság szimbóluma, a gyémánt pedig a tisztaságé és az áthatolhatatlanságé.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.