Az idei szezon legtutibb receptjei a “Sör mi több”-től
A sör mindig tartogat új kalandokat és élményeket; tedd izgalmassá a családi bulikat, baráti összejöveteleket, vagy a romantikus estéidet saját készítésű sörkoktélokkal! A Sör mi több receptjei alapján most te is a poharadba töltheted a tavaszi-nyári szezon legkülönlegesebb frissítőit, amelyekkel garantáltan le fogod nyűgözni az asztaltársaságodat.
A sörforradalom nem ismer határokat! Ha szívesen kísérletezel kedvenc sörfajtáid és más ízek harmóniáját kutatva, akkor hamarosan számodra is új dimenziók nyílnak meg. Készítsd el és lepd meg magadat, illetve a barátaidat, ismerőseidet különleges sörkoktélokkal, amelyek a pezsgő buborékokkal, illetve a változatos összetevőkkel nemcsak felfrissítenek, de felejthetetlen gasztronómiai élményt is nyújtanak. Az alábbi variációkkal igyekeztünk könnyen beszerezhető összetevőkkel, házi körülmények között is kényelmesen elkészíthető, mégis gazdag és színes választékot bemutatni. Kóstolásra fel, jöjjenek a legizgalmasabb sörkoktélok!
Campari Weizen – Randevú a Riviérán
A klasszikus Campari Orange és a citrusosan frissítő búzasör találkozása. Az édeskésen fanyar maláta és a citrusos ízek mellé a keserűt ezúttal nem a komlók, hanem a Campari ízei adják – egy romantikus naplemente színeivel a koktélos pohárban.
Hozzávalók:
• 4 cl Campari
• 8 cl narancslé
• 2 dl bajor stílusú búzasör
• jég
• díszítésnek narancskarika
Elkészítés: Koktélos pohárban jégre töltjük a narancslét és felöntjük a búzasörrel, majd óvatosan rátöltjük a Camparit, illetve narancskarikával díszítjük.
Violet Wit – Vissza a természetbe!
A levendulától lilában pompázó domboldal és az aranysárga gabonakalászok színei, a witbier korianderes citrushéjas illata és ízei, illetve a levendula titokzatos keserédes zamata egy kis friss zölddel. Jólesik, akár egy tavaszi-nyári séta a természet lágy ölén.
Hozzávalók:
• 3 cl levendulaszirup
• 0,33 l belga stílusú búzasör (Witbier)
• jég
• díszítésnek kígyóuborka-szelet
Elkészítés: Tulipán-pohárba jégre töltjük a búzasört, majd egy tölcsér segítségével a sűrűbb szörpöt az óvatosan aljára töltjük. Uborkaszelettel díszítjük.
StrawBEERry – Eperszezon újratöltve
Aki nem annyira kedveli a komlók sajátos keserűjét, annak az eper meglágyítja és édesíti az italát, és felerősíti a lágerek mézeskenyeresen édes, gabonás ízvilágát. Ha pedig a koktélospoháron keresztül nézünk át, mindjárt rózsaszínűbb lesz körülöttünk a világ!
Hozzávalók:
• 4 cl eperszirup
• 2 dl világos (nem kesernyés) láger
• 3-4 szem fagyasztott eper
• lime
Elkészítés: A fagyasztott epreket fehérboros kehelybe tesszük, enyhén megnyomkodjuk a törőfával és a lime-gerezdeket is beletesszük majd ráöntjük az eperszirupot és óvatosan rátöltjük a sört.