Gyömbér, a japánok csodaszere

Sushihoz is kitűnő

A gari édes, vékonyan szeletelt gyömbér, ecetes cukorban marinálva. Gyógynövényként nagy becsben tartják pozitív hatásai miatt. Segíti az emésztést, ezért általában étkezések között fogyasztják. Fertőzésgátló anyagokat is tartalmaz, így eredetileg gyomorrontásra alkalmazták, de az émelygést, hányingert és tengeribetegséget is segít elmulasztani. Alkalmazható még megfázás és ízületi gyulladások ellen, ezért a reumás panaszokkal küzdők igen kedvelt „csodaszere”. Műtétek előtt is ajánlott a fogyasztása a beavatkozás utáni rosszullét csökkentésére, mivel fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz.

Pekáry Dorottya táplálkozási tanácsadónk írása.

Kategóriák: Szakértő válaszol
Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.