E-bike ínyenctúra Stájerországban

© Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Stájerország turisztikai kínálata nagyon vonzó mind a természet és a mozgás, mind pedig a gasztronómia szerelmeseinek. Ha a szomszédban szeretnéd a nyári vakációdat eltölteni, és kedveled a kulináris élvezeteket, különleges programokat, akkor ajánljuk figyelmedbe az e-bike ínyenctúrát.

Kelet-Stájerországban egy új, 4 napos e-bike körtúra keretén belül juthatunk el az Ausztria kertjének is titulált régió legszebb természeti látnivalóihoz és kulturális kincseihez, miközben különleges kulináris élményekben is részünk lehet. A 160 kilométer hosszú körtúra St. Ruprecht/Raab településről indul, majd Passail, St. Kathrein/Offenegg, Anger, Stubenberg, Hofkirchen, Pöllau és Bad Waltersdorf érintésével vezet vissza St. Ruprechtbe. A túra során 2900 méternyi szintkülönbséget hagyunk a hátunk mögött, ami segít elégetni azt a komoly mennyiségű kalóriát, amelyet például az arzbergi sajtbarlangban, a Graf pálinkafőzdében, az almenlandi Kreiner méhészetnél, a weizi báránytenyésztőknél, a számtalan almás- és gyümölcsöskertben, valamint a vendégszerető falusi gazdaságokban magunkhoz veszünk.

© Steiermark Tourismus / ikarus.cc

A csodás természeti látnivalók mellett számtalan kulturális gyöngyszemmel is találkozhatunk utunk során, ilyen például a Herberstein kastély és vadaspark, a Pöllauberg templom vagy a Katerloch cseppkőbarlang. A GenussCard kedvezményes kártyával mindezek ráadásul ingyenesen tekinthetőek meg. Elektromos kerékpárok, töltőállomások, valamint a GenussCard megtalálható az útvonal mentén fekvő szálláshelyeken. A napi szakaszok (magassági profillal, élménypontokkal…) leírását ki lehet nyomtatni, és a kerékpáros szezon kezdetével online is elérhető. Az alkalmazás 2015-re készül el.

Útvonalleírás és turisztikai információ: www.oststeiermark.com

© Steiermark Tourismus / Leo Himsl

Szállásajánlatok a túrákhoz

A „Bett+Bike” kezdeményezés jelentős mértékben megkönnyíti a kerékpáros üdülésre vágyók dolgát, ha a megfelelő szálláshely felkutatásáról van szó. Ausztria zöld szívében összesen 50 olyan szálláshely csatlakozott a kezdeményezéshez, amely kifejezetten a kerékpárosokra specializálta kínálatát. A választék igazán sokszínű: a Murau régióban vezető Mura kerékpárút mentén található Hotel Lerchertől egészen az Enns kerékpárút mellett álló Kasseggi kastélyig terjed. Csak azok a szálláshelyek tehetik ki a „Bett+Bike” táblát, akik megfelelnek az ADFC (Általános Német Kerékpáros Klub) minőségi kritériumainak.

További információ: www.steiermark.com/rad

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.