Az eddigi „legolajozottabb” vacsoránk

Ez szó szerint így volt, hiszen a vacsorán a főszerep a prémium olívaolajoké volt. Massimiliano d’Addario olasz olajmester és olajsommelier egyenesen Abruzzo tartományból érkezett hozzánk, hogy bemutassa nekünk jófajta olívaolajait, Csizmazia László, a Café 57 étterem séfje pedig ezekre a finomságokra komponált ízletes fogásokat. Vendégeink között köszönthettük Palvin Barbit is, aki családjával érkezett a vacsoránkra.

Olaj a pohárban

Tudjuk, hogy nem szerencsés előre inni a medve bőrére, mi mégis megtettük, amikor már rögtön a vacsora elején koccintottunk egyet egy finom 57 pezsgőkoktéllal. Mintha éreztük volna, hogy ez egy remek este lesz. A prémium olívaolajaktól „jól csúsztak” az ételek, még az étterem legendás fehér paradicsomlevese is egy fokkal finomabbra sikeredett nekik köszönhetően. Ám ez a szuper menü nem jöhetett volna létre, hogyha nincsen Csizmazia László, az ízek harmóniáját tökéletesen megteremtő séf, aki nem fél szabadon engedni a fantáziáját. Így született meg az olívaolaj fagyi is.

Hangulatos hely, kellemes társaság és különleges program. Ezek kellettek ahhoz, hogy az este felejthetetlen legyen. Most már mi is tudjuk, hogy mi a maradandó élmény receptje: olyan vendégeket kell elhívni a vacsorára, akik szívvel-lélekkel űzik munkájukat és lelkesedéssel beszélnek arról. Természetesen fogékony közönség nélkül mit sem ért volna mindez. Még egyszer köszönjük a résztvevőknek figyelmüket, érdeklődő kérdéseiket! Massimiliano d’Addario olajmesternek és olajsommelier-nek tehát nem volt nehéz dolga egy ilyen jó kis társaságban, mesélhetett kedvére munkájáról és annak gyümölcséről. Mi pedig lelkesen kóstoltuk a pohárkában elénk letett olajakat, és saját ízlelőbimbóinkon éreztük, hogy mi a különbség a jó és a kevésbé jó között.

A nyelvi nehézségek áthidalásában Kovács Judith segített, aki olaszról magyarra fordította Max mondandóját. Judith azonban jóval több, mint tolmács, ő az Olivaliget tulajdonosa, amely a „mester” olajait forgalmazza Magyarországon. Max közel egy hetet töltött nálunk, járt Kecskeméten és Egerben, tartott vendéglátást tanuló fiataloknak előadásokat, „turnéja” során olajait népszerűsítette, Budapesten pedig aktív résztvevője volt a Gourmet Guides január 25-ei olívaolaj vacsorájának. A Café 57-ben olyan finomságok kerültek a tányérunkra, mint a báránygerinc padlizsános csicseriborsóval vagy a flank steak zellerhabbal, ruccolával és vinegrettel.

Palvin Barbi és Max

Mi pedig vérbeli guide-ként végig arról gondoskodtunk, hogy igazán „olajozott” legyen a program, mindig történjen valami, a vendégek ne unatkozzanak. Reméljük,sikerült! Megpróbáltunk mindenkivel néhány szót váltani, beszélgettünk kicsit Palvin Barbival és családjával is. A mini interjú során kiderült, hogy világhírű szupermodellünk a magyar konyha szerelmese, és bár figyelnie kell a vonalaira, nem tud ellenállni a hazai finomságoknak. Itthon mindig felugrik rá egy-két kiló, amit természetesen egy Chanel vagy egy L’Oreal fotózásra megpróbál ledolgozni. Az olasz ételek is nagy kedvencei, amelyek szintén nem kalóriaszegények. A modell munka sok utazással jár, Barbi most már kipróbálja a helyi ízeket, viszont néhány éve még nem volt ennyire nyitott. Az olívaolajak ihlette menü ízlett neki. Mi egy kicsit megdolgoztattuk a vacsora végén, megkértük, pózoljon velünk, a vendégekkel és az olívaolajokkal a kamerák előtt. Igazi profi, ez a képeken is jól látszik.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.