Alpok pengeélen

Jó, ha egy kés hegyes, még jobb, ha éles, viszont az egyik legtrendibb kollekció ma az, amely az Alpok legszebb panorámáit ábrázolja. A prémium minőségű svéd kések éle ugyanis nem egyenes, hanem egy-egy festői alpesi hegyvidék vonulatát mintázza.

Pengeéles alpesi csúcsok

A svéd Alpok legkáprázatosabb hegyvonulatainak állít emléket egy luxus késkészlet. A kollekció minden egyes darabja olyan, mint egy festmény, azt a mintát rajzolja ki a kés pengéje, amit akkor látunk, hogyha madártávlatból nézzük az Alpok egy-egy vonulatát. A „Panoráma Kések” ugyanis kettős funkcióval bírnak: remekül lehet velük kenyeret szeletelni, és dísztárgynak sem utolsóak, hiszen formájuk igencsak egyedi. A készlet három darabból áll, mindegyik egy-egy híres hegyvonulat fémbe öntött változata: „Lake Constance” (Bodeni-tó), „Saas Fee” (híres svájci síparadicsom) és „Berner Oberland” (Berni-felföld) panorámáját idézik.

Panoráma a késen

Késekből már dobtak piacra néhány érdekes szériát, mint például a világ legkiválóbb séf késeit vagy a gyémánttal díszített konyhai kést. A panoráma kollekciót kétféle markolattal lehet megrendelni, az egyik a rózsafa, a másik a műanyag. A hegyvonulat leghíresebb csúcsai névvel és magassági adatokkal szerepelnek a pengén. A gyártó szeretne még több érdekes panorámával előrukkolni a jövőben. A Bodeni-tavat megörökítő kés talán a legérdekesebb mind közül: a Bodeni-tó az egyik legnagyobb tó Európában, különlegessége, hogy Németországot Ausztriával és Svájccal köti össze. A panoráma részei a falvak, városok, sőt még egy kanton is szerepel a késpengén.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.