Pásztor Krisztina, az Ízes Örömest lekvárok készítője most megosztja velünk egyik kedvenc receptjét. A mézes fokhagyha sokféleképpen felhasználható, íze feldogbja a pirítóst, de a grillezett húsokat is.
“Úgy gondolom, ez az íz télen-nyáron aktuális. Télen immunerősítő, forró pirítósra kenve egy csésze forralt borhoz vagy teához egyszerű, de finom vacsora. Nyáron a grillezés előtt a nyers húst kenegessük be vele, így a sütés után szinte rákaramellizálódik a méz a húsra”- ajánlja Kriszta.
Mézes fokhagymalekvár Ízes Örömest módra
Hozzávalók:
1kg jó csípős magyar fokhagyma
1kg akácméz
2db babérlevél
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítom, majd mosás után kevés vízben párolom. Mikor puhára főtt, a vizet leöntöm róla és kicsit összenyomkodom.
Ráöntöm az akácmézet. Már nem főzőm, csak 2-3 percig hagyom a tűzön, hogy átmelegedjen a méz, s hogy jól összekeveredjen a fokhagymával. Ezután kis üvegekbe szedem, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!