Világrekord pizza olasz módra

Ismét az olaszoké a világ legnagyobb pizzája. Öt olasz séfnek sikerült a bravúr, és visszahódították ezt a címet a dél-afrikaiaktól, ahol egy szupermarket tudhatta magáénak 22 éven keresztül a világrekord pizzát.

Gigantikus méretek

Az öt olasz séf nem kisebb bravúrt hajtott végre, minthogy megsütötte a 433 méter átmérőjű Margherita pizzát, amelyhez 5.234 adagnyi normál méretű pizza alapanyag volt szükséges, a giga étel pedig több mint két napon keresztül sült meg szép ropogósra. 1990-ben a világ legnagyobb pizzáját – amelynek átmérője 406 méter volt – Dél-Afrikában készítették el egy szupermarketben, és azóta senki sem tudta megdönteni ezt a rekordot. Az olaszok nagyon büszkék mostani eredményükre, hiszen a pizza hazája Olaszország, ezért szerintünk úgy helyes, ha nekik sikerül elkészíteniük a leghatalmasabb nemzeti ételnek számító csemegét.

Apait-anyait beleadtak, hiszen 3,6 tonnás lett a minden jóval telepakolt tésztából készült finomság. A bődületes mennyiségű tészta háromszáz és ötszáz fok között sült, a tetejére pedig közel kilenezer kilónyi mozzarella sajt került. A hatalmas ételhez 680 kg margarinra, majdnem 450 kg sóra, 190 kg növényi olajra és közel 23 kg balzsamecetre volt szükség. És a pizza lelkéről, a paradicsomszószról se feledkezzünk meg, amiből közel négyezer kilónyit használtak fel a séfek.

Felvágni sem volt egyszerű

A pizzának nevet is adtak, Octavianus Augustus első római császár után Ottavia névre keresztelték. Ez az olasz szakácsok optimizmusát fejezi ki, hiszen azért választották éppen ezt a nevet, mert remélik, hogy a jövőben gazdasági és kulturális újjászületésben lesz része Olaszországnak. A pizza különlegessége nem csak a mérete. Az óriási étel ugyanis gluténmentes, ezzel is felhívva arra az emberek figyelmét, hogy az egészséges fogás is lehet finom. A pizzát természetesen felszeletelték és megették.

Nálunk is a partik egyik kedvenc étele a pizza, mert jól csúszik hozzá a sör és a bor, már számtalan pizzériából rendelhetünk, így egyszerű és gyors megoldás. Biztos, hogy most szilveszterkor is sok helyen szerepel majd ez az ételt az óévbúcsúztató házibulik menüjében.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.