Tükörtojás a kifutón

Tojásos szőrme

Tojásból rengeteg minden készül, például rántotta, tészta vagy éppen tükörtojásos ruhakollekció. Utóbbi ugyan nem ehető, viszont kellően figyelemfelkeltő. Egy török divattervező, Tanju Babacan egy egész kollekcióban emlékezett meg erről az egyszerű, de nagyszerű ételről.

Londonon, Párizson és Milánón kívül Isztambulban is rendeznek divathetet, bár az kétségtelen, hogy ez nem annyira felkapott, mint az első három. Így az itt szereplő divattervezők mindent megtesznek azért, hogy magukra irányítsák a figyelmet. Tanju Babacan például tükörtojásokban gazdag kollekciójával keltett nem kis feltűnést. A spenóttól eddig elválaszthatalan feltét előtt új dimenziók nyíltak meg: a 2013-as őszi-téli divat díszítőeleme lett, legyen szó szőrmebundáról, blúzról vagy szoknyáról.

Bacon és tojás

A spenót tükörtojással minden farsangi jelmezbál nagy slágere, de azt soha nem gondoltuk volna, hogy a tükörtojás önmagában is életképes a divat világában. Nehezen lehet azzal mit kezdeni, hogy kedvenc reggelink egyszer csak egy ruhadarabra kerül, sőt annak fő dísze lesz. A török tervező szerint sikkes, ha valahol az öltözékünkön felbukkan a tükörtojás, télen nagyon praktikus, ha ilyen szín- és formavilágú a fülmelegítőnk, de a bundán is jól mutatnak a fehér-sárga amőba alakú motívumok.

Tükörtojás minden mennyiségben

Ha már tükörtojás, akkor a bacon se maradhat ki a sorból. A téli sortot jól feldobja a szalonnás tojás, és némi pikantériát ad a szerelésnek, hogy az egyedi díszítés több holmi látványelemnél, harisnyatartóként is funkcionál. A tervező legnagyszerűbb alkotása a tükörtojások garmadájából álló ruhaköltemény volt. A modellnek még a blúzán is feltűnt ez a minta, és hogy teljes legyen a kép, a hajában is elrejtettek egyet.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.