Tőle különleges a mole szósz

A mexikói konyha többek között azért izgalmas, mert merész. Nyugodt szívvel fűszerez a legerősebb chilivel és meri a kakaót hússal párosítani. Utóbbiból született az isteni mole szósz, amelynek alapja a kakaó és mogyoróvaj, illetve több mint harminc különféle fűszer adja meg finom zamatát.

A mexikói konyha egyik különleges fűszere

A kakaó ugyanis különleges. Kevés olyan dolog létezik, amely egyszerre fűszer és gyümölcs, ital és desszert, rendelkezik élénkítő és gyomornyugtató hatással is, és persze a kozmetikai iparban is megállja a helyét. A kakaóban található flavonolok elősegítik az egészséges vérkeringést, véráramlást azáltal, hogy csökkentik a vérnyomást és a vérrögképződés valószínűségét.

A rák elleni küzdelemben is hatékonynak bizonyul, de a gyulladásos megbetegedéseknél is gyógymódul szolgál. Rosttartalma sem elhanyagolható, mely a kakaóvajjal együtt lassítja a cukrok felszívódását, így diabéteszes betegeknek is jót tesz. Koleszterincsökkentő hatása is ismert, valamint a magnézium és foszfor mellett sejtvédő polifenolokat is tartalmaz.

Az érdekes információkat köszönjük Pekáry Dorottya táplálkozási tanácsadónknak!

 

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.