Te is a pizza rabja vagy?

Bizony, az ételek is okozhatnak függőséget, nem csak az alkohol vagy a cigi! A legvonzóbb és legellenállhatatlanabb finomságok közös jellemzője, hogy zsírtartalmuk az egekbe szökik, hiszen ettől annyira élvezetes a “bűnözés”.

Hol máshol, mint az elhízás hazájában, Amerikában készült egy kutatás az ételfüggőséggel kapcsolatban. Amerikai tudósok olyan paraméterek alapján mérték a függőséget, mint pl. „a fogyasztás fölötti kontroll elvesztése”, „a fogyasztás fenntartása a negatív következmények ellenére”, „a fogyasztás abbahagyására való képtelenség, annak ellenére, hogy a fogyasztó ezt szeretné”.

A több, mint 500 alanynak 35-féle ételről kellett eldöntenie, hogy szerinte mennyire alkalmasak függőség kialakítására. Nem annyira meglepő módon a magas zsírtartalmú és emellett magas glikémiás terhelésű finomságok végeztek az élmezőnyben. A leginkább függőséget okozó étel a pizza lett – ami egyáltalán nem meglepő, hiszen Amerika kedvenc csemegéjéről beszélünk -, holtversenyben pedig a sült krumpli és a csoki végzett a második helyen.

Rád melyik étel a legveszélyesebb?:)

Forrás: NOSALTY

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.