Sörmúzeum a városházán

A szolnoki városháza különlegessége júliustól, hogy a pincéjében sörmúzeum nyílt. Szolnok ugyanis híres sörváros, már a török idején főzték és természetesen itták is itt a habzó, kesernyés finomságot.

A helyi városháza pincerendszerének felújításával és átépítésével interaktív sörmúzeumot alakítottak ki, hogy a látogatók minél alaposabban megismerhessék a sör és sörfőzés történetét. Szolnok a török időktől egészen az 1960-as évekig büszkélkedhetett saját főzésű sörökkel, és ez most sincsen másképp.

Sörfőzés felsőfokon

A Sörárium ugyanis több mint holmi múzeum, sörfőző manufaktúra is egyben, amely korszerű technológiával, minőségi kézműves söröket állít elő. A Sörmúzeum nem mást, mint egy nyolc helyiséggel rendelkező, ezer négyzetméteres interaktív tárlat, ahol miután magunkba szívtuk a temérdek tudást, stílusos és igényes környezetben kóstolhatunk finomabbnál finomabb söröket és étkeket.

Szolnokon a földi élvezeteken túl szeptembertől az égieknek is hódolhatunk, hiszen ekkor nyitja meg kapuit a RepTár interaktív repülőmúzeum.

Forrás: turizmus.com

A Sörárium honlapját pedig ITT találod.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.