Sajtból van a főváros

Legalábbis az április 12-14-ei hétvégén, hiszen ekkor rendezik meg az első Belvárosi Sajtfesztivált az Erzsébet téren. Itt megtalálható lesz minden, ami sajt, így ez maga lesz a Kánaán a tejtermékekért rajongóknak. Természetesen a legínycsiklandóbb termékek kerülnek terítékre az ország legjobb sajtházaitól.

A három nap alatt tizenöt magyar sajtház finomságait kóstolhatják végig a vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják, hogyan lehet sajtot készíteni otthon, házilag. A sajtkészítési kurzuson kívül a programok közt szerepel a látványkonyha és a sajtaukciói is. Utóbbira a fesztivál második napján, szombat délután öt órakor kerül sor. Az aukción a sajt mellett borra, pálinkára, szalámira is lehet licitálni.

Sajtválogatás

Finom borral és pálinkával még a sajt is jobban csúszik, három bor- és két pálinkaház kínálja majd a sajthoz remekül illő szőlőnedűket, párlatokat. A sajt a szaláminak és mangalicasonkának is „barátja”, mindkettővel nyerő párost alkot. Erről a látogatók is meggyőződhetnek majd. A fesztiválon a minőségi kézműves termékeken lesz a hangsúly, a szervezők arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy ezek nem feltétlenül kerülnek sokkal többe a tömegtermékekhez képest.

A kellemes zenei aláfestésről fiatal zenészek, elsősorban dzsessz-zenekarok gondoskodnak. A rendezvény ingyenesen látogatható, sőt a szervezők ingyenes kóstolójegyet is biztosítanak azoknak, akik az esemény Facebook-oldaláról letöltik az ajándék bónt.

Forrás: Turizmus.com

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.