Rekordkísérlet egy óriás káposztával


Íme az óriási zöldség!

Yorkshire-i szakácsok egy csoportja abban reménykedik, hogy új világrekordot állíthatnak fel azzal, hogy összesen 105 ételt készítenek el egyetlen nap alatt egy óriás káposztából. A kísérletre szeptember 13-án kerül sor a Harrogate őszi Flower Show-ján, Észak-Yorkshire-ban, ahol az lesz a kihívás, hogy egyetlen zöldségből hogy lehet a legtöbb ételt megfőzni.

A népszerű tévés séfek, Stephanie Hold és Gilly Robinson lesznek az elsők, akik az óra elindításával elkezdik felszeletelni az óriási, zöld káposztaleveleket, és 45 percük lesz arra, hogy 30 különböző ételt főzzenek le Cookery Színház élő főzőshowjában. A csapat többi tagja pedig majd fejenként 15 különböző ételt fog lefőzni a nap hátralevő részében. A cél összesen 105 különböző, világszínvonalú káposztás étel elkészítése, mindössze egyetlen fej káposztából.

A hatalmas hagyma büszke termesztője

A program főszervezője, Martin Fish elmondta: “Az először 2011-ben megrendezett Óriásméretű Zöldségverseny mára rendkívüli népszerűséget vívott ki magának. Az egyik nagy kérdés sok embert számára, hogy mit lehet kezdeni egy ilyen óriási zöldséggel. Arra gondoltunk, hogy szórakoztató lenne megmutatni a látogatóknak egy showműsor keretében, hogy mit is lehet kihozni ezekből a gigaméretű terményekből. Már volt olyan programunk a múltban, amelyben a világ rekordsúlyú hagymáját készítettük el többféleképpen, és nincs adatunk arra, hogy ezt a kísérletünket bárki megdöntötte volna máshol a világon.”

A káposztát kifejezetten a show kedvéért termesztette a zöldségtermesztő bajnok, Peter Glazebrook Newarkból, aki azért versenyez idén, hogy meg tudja-e törni a harmadik éve tartó nagy hagymarekordját. Ha valakit érdekel a program: a Harrogate Őszi Flower Show megrendezésére szeptember 13-15. között kerül sor Yorkshire-ban a Nagy Showground színpadon.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.