Ráhangolódás a mexikói vacsoraestünkre

Október 17-én este velünk közösen egy igazi mexikói ízutazásban lehet részetek. A finomabbnál finomabb falatok között természetesen lesz csípős, chilivel megbolondított fogás és csupa-csupa fűszeres étek. A híres mexikói konyha garancia arra, hogy nem lesznek unalmas ízek.

A mexikói konyha – La Cocina Mexicana – világhírű. Gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Az aztékoktól, majáktól és indiánoktól örökölt recepteket évszázadokon át gazdagították a koloniális időszak európai –főleg spanyol, majd ázsiai, francia, holland és közel-keleti hatások.

Ez kerülhet a tányérodra

A mai mexikói konyhát ezért egy jól sikerült szintézisnek tarthatjuk, mert a saját étkezési hagyományokat sikerült teljes mértékben megőrizni, de közben az óvilágból hozott konyhák fortélyait is fel tudták használni. E keveredésből egy egészen sajátos és gazdag ízvilág jött létre, mely meghódította az egész világot.

A latin-amerikai ország gasztronómiája annyira elismertté vált, hogy az UNESCO 2010-ben a világ szellemi kulturális örökségének a szintjére emelte. Ez az első eset, hogy egy nemzeti konyha ilyen tekintélyes elismerésben, besorolásban részesülhetett. A kitüntető cím tartalma a kulináris hagyományokkal együtt magában foglalja a mexikói gasztrokulturális, vallási/rituális szokásokat is.

Ha még nem láttad mexikói vacsoraestünk meghívóját, kattints IDE!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.