Piacozás Lyonban

Lovas Katalin vendéglátóipari szakújságíró a Bocuse d’Or, a világ legrangosabb szakácsversenye miatt látogatott ki Lyonba. Ám amíg nem kezdődik el a verseny és a magyar Széll Tamás, az Onyx séfje nem lép az „arénába”, addig feltérképezi egy kicsit a város gasztronómiai életét. A hétvégén két lyoni piac portékáit vette szemügyre. Íme egy rövid hangulatkép az ott látottakról!

A sajtmester és portékája

Vasárnap délelőtt Lyonban, mint sok más francia városban, a különböző negyedekben igazi piac van. Zöldség- és gyümölcsárusok, sajtkészítők, pékek, hentesek és virágosok települnek ki portékájukkal. Friss, finom, ínycsiklandozó áruk sorakoznak a pultokon. A környéken lakók pedig nemcsak a vasárnapi ebédhez, hanem akár egész hétre bevásárolnak, ha az igazi vidéki ízeket akarják élvezni. A piac délután egy órakor zár, fél kettőre pedig már tiszta a tér. A képek Lyon óvárosában, a Place Carnot- n készültek, de séta közben a belváros egy másik pontján, a Saon partján is felfedeztem egy hasonló piacot. A két helyszín alig 2-3 kilométerre volt egymástól. A Lyonban élőknek tehát nem kell sokat gyalogolniuk ahhoz, hogy friss áruhoz jussanak.

A Bocuse d’Or versenyről szóló cikkünket ITT olvashatod.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.