Palóc ételkülönlegességek a Mátraalja Fesztiválon

Laska sushi, grízes rétes és hasznosi töltött káposzta Pásztón

Igazi palóc tájételek várják a látogatókat az augusztus 8-9-i Mátraalja Fesztiválon, ahol a tradicionális térségi finomságok mellett extra ízkombinációkkal is készülnek a helyiek. A rétesbe gríz, a laskába pedig még csilisbab is kerül.

A pásztói Mátraalja Fesztivál nemcsak a zenei programját erősíti, hanem a gasztronómiai felhozatalra is odafigyel, hogy a látogatók egyedi fesztiválélményt kapjanak.

Nyúlik, mint a rétestészta!

„Amikor 30 éve idekerültem menyecskének, leesett az állam a helyi töltött káposzta láttán, amely mind méretre, mind kinézetre teljesen eltér az átlagtól. De a rétes is más. Csak erre a térségre jellemző, hogy grízt tesznek bele és azt kombinálják cseresznyével, meggyel, stb.” – mesélte Sándor Zsuzsa a fesztivál gasztronómiai vezetője, aki a jellegzetes palóc laskát is különlegessé varázsolja a rendezvényre: gyros-szal, csilisbabbal ízesíti, sőt sushi-t is készít belőle.

Az ételkínálat csak egyik eleme a kétnapos könnyűzenei fesztiválnak, ahol a sport- és gyerekprogramok mellett palóc szépségversenyt is rendeznek a Mátraaljában található pásztói strandon augusztus 8-9-én.

További információ:
WEB
FACEBOOK

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.