Pálinkás desszertek a Budavári Palotában

Még a macaronban is pálinka van!

Pálinkás macaron és bonbon, Békési szilvalekvárral töltött papucs a Budai Várban

Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, október 3. és 6. között, ahol bonbonok, macaronok, csokoládék kerülnek terítékre. Az igazi ínyencek először kóstolhatják meg az iparművészek által kreált, egyedi tervezésű, Art Collection üvegek tartalmát, amelyekben évekig érlelődött a pálinka.

Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legfinomabb hazai párlatok zamata köszön majd vissza a Budai Várban, ahol ezúttal külön helyet alakítanak ki az édességkülönlegességeknek. A tavasszal nagy sikert aratott Lady Levender bonbonokba ezúttal Márton és lányai pálinkák kerülnek, de a Békési párlattal töltött Szamos bonbonokat is meg lehet majd kóstolni. Ezeken kívül lesz macaron, természetesen pálinkával ízesítve, Békési szilvalekvárral töltött papucs, és a kedvelt ChocoMe-Rézangyal párosításból született Ágyas málna pálinkával ízesített étcsokoládé és a Mézes Körte likőrrel megbolondított fehér csokoládé sem hiányozhat majd a kínálatból, hogy csak néhányat említsünk a 12 egyedi desszertkreációból.

Művészi üveg

A fesztiválon először lesz lehetőség megkóstolni a hazai iparművészek által megálmodott díszes üvegek tartalmát, amelyben évekig érlelődött a párlat. Emellett pedig a tavaszi Pálinkafesztiválra készült, limitált számú Év meggypálinkájából is lehet még vásárolni.

Ismét elindul a nagy sikert aratott blendelő kurzus, ahol az érdeklődők és elkészíthetik saját párlatukat, amelynek ízét, illatát és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

Minden ínyencet várnak a szervezők a Budavári Palota Hunyadi Udvarában október 3 és 6 között.

További információ: http://palinkaeskolbasz.hu/

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.