Obama hálaadási menüje

Obama ismerkedik a pulykával

A Fehér Ház konyhafőnöke, Cris Comerford isteni hálaadási pulykát készített idén is. Ez eddig csak legenda volt, hiszen halandó nem kóstolhatta meg, idén viszont közkinccsé tették a híres receptet. Mit evett az amerikai elnök és családja idén november 22-én? Íme a menü a teljesség igénye nélkül!

Az Egyesült Államokban mindig november negyedik csütörtökje a Hálaadás Napja, amikor az ősszel betakarított termést köszönik meg Istennek. Az amerikai családok pulykavacsorával ünneplik meg ezt a jeles napot, és ezzel kezdetét veszi a karácsonyi szezon. Igazi társasági eseményről van szó, amikor az emberek a családjukkal és szeretteikkel esznek-isznak, ünnepelnek. Ilyenkor különösen jó amerikainak lenni, még az elnök szerint is.

Ez került az elnök asztalára

Obama és felesége 2009 óta Hálaadás Napján összejövetelt tartanak a Fehér Házban. Vendégül látják testvéreiket és azok családját, gyermekeiket, barátaikat Chicagóból és Hawaii-ról, valamint a Fehér Ház személyzetét családostul. Cris Comerford séfnek nincsen könnyű dolga, hatalmas lakomát kell készítenie. A híres kakukkfüves pulyka recepthez 9 kilós „madár” szükséges. A tradicionális menühöz minden „zöld” hozzávaló a First Lady konyhakertjéből érkezik. Húsból biztos, hogy idén sem volt hiány, hiszen a pulyka mellett mézzel sült sonka is megtalálható a fogások között. A köretek sorában szerepel a makaróni, édesburgonya vagy a krumplipüré.

A pite is nagy kedvenc

Az elmúlt években több hálaadás napi receptet is megosztott a Fehár Ház. Ilyen volt például a habkönnyű édesburgonya vagy a karfiolos-sajtos makaróni. Idén viszont fény derült arra is, hogy mi a híres, Fehér Házban készült kelsaláta titka. Ám a kakukkfüves sült pulyka elkészítése sem titok már többé. Ez Obama egyik kedvenc hálaadási étele, ahogyan a pitevariációk is. Az édesszájú elnök asztalára hat különböző ízesítésű pite kerül minden évben: almás, cseresznyés, fekete áfonyás, édesburgonyás, banánkrémes és sütőtökös.

A híres pulykasült receptjét ITT találod.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.