Bab és kukorica, a nyerő páros

A kukorica a tortilla alapanyaga, amely a mexikóik számára nem más, mint a “kenyér”, a fekete bab szintén elválaszthatatlan a mexikói konyhától, hiszen remekül helyettesíti a húst. Emellett mindkettő nagyon egészséges.

Bab és mexikói rizs

Míg a bab a hüvelyesek, a kukorica a gabonafék csoportjába tartozik.  Tápanyag összetételük igen értékes, mindkettő jelentős energiaforrás, ezért mindenképpen ott a helyük étrendünkben. Magas a vitamin és ásványi anyag tartalmuk, így védelmet nyújtanak a rákkal, cukorbetegséggel és az elhízással szemben. Csökkentik a koleszterinszintet, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. A kukoricával még a fogszuvasodás is megelőzhető, míg a babból készített ételek “belülről” tisztítják a pattanásos bőrt.

Érdekesség, hogy a kukorica a magas B1 vitamin tartalmának köszönhetően hatékony csodaszer a stressz, a fáradékonyság, az idegesség, az ingerültség, de még a depresszió ellen is. Gyorsan segít abban, hogy a bevitt tápanyagot a szervezet minél gyorsabban energiává alakítsa. Kiváló serkentőhatása miatt pedig felpörget a mindennapokban, aktivizálja az agyat, ezáltal segít a koncentrálóképesség növelésében.

A bejegyzést Pekáry Dorottya táplálkozási tanácsadónk írta.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.