Madár ízesítésű fagyi

A japánok madárnak nézik a fagyit. Szó szerint, hiszen az oszakai Torimi Café előrukkolt három olyan fagylalttal, amelyről biztosan a veréb vagy a papagáj jut az eszünkbe. Sőt, többről van szó, mint szimpla asszociációról!

Jávai veréb

Némi mályvacukor, gyümölcs, magok és méz elég ahhoz, hogy „megízleljük” kedvenc madarunkat. Különleges ízesítésű fagyikból akad bőven, van már olívaolajas, vízitormás, kelbimbós, de madarasról még nem nagyon hallottunk. Majd most! Három kistermetű madarat szemeltek ki a japánok, hogy megalkossák különleges fagyaltjaikat. Az ihletet a veréb, a törpepapagáj és a nimfapapagáj adta.

Az oszakai madár expón a fagylaltok igazán különleges környezetben debütáltak, a belőlük csemegéző vendégeket 36 madár vette, vagyis repkedte körül. A fagylaltokhoz csak természetes összetevőket használnak fel, ami ugyan kicsit megdrágítja a terméket, viszont a minőségét fokozza. Az ízeket nem volt egyszerű kitalálni, de hogyha működnek, jó a fogadtatásuk, akkor természetesen kaphatóak lesznek ezek a fagyik a nagyközönség számára is, elsősorban Kobében.

Nimfapapagáj

A jávai veréb pici, tömzsi madár, ezért az őt „megtestesítő” vanília fagyiban magvak vannak, no meg némi mályvacukor. Amikor elolvad maga a fagyi a szádban és a apró magok végiggurulnak a nyelveden, olyan érzés, mintha a veréb ugrálna rajta. A nimfapapagáj színesebb madár, ezért az ő fagyija különlegesebb, almával és mézzel ízesített. Ebben is vannak magok, csak nem annyi, mint a veréb változatban. Amikor ebből a fagyiból eszik az ember, teljesen olyan érzése van, mintha a kezén ülne és „illatozna” egy nimfapapagáj.

A törpepapagáj fagyi mézes alma ízű, de apró magvak helyett ebbe nagyobbakat szórtak, tökmag és szotyi fűszerezik. Talán ez az íz a legkarakteresebb. A Torimi Café ezzel a fagyival azt az érzést akarta felidézni, amit akkor élhetünk át, amikor nyitott szájjal alszunk és a fejünkön sétáló papagáj egyszer csak belelép a szánkba. Hát, ehhez inkább nem fűznénk semmit!:)

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.