Luxus macaron Lanvin módra

Lanvin macaronok díszdobozban

A macaron őrületből a luxusmárkák se maradhatnak ki. A Lanvin divattervezője, Alber Elbaz ugyanis egy nagyon elegáns és nagy múltú párizsi cukrászda, a Ladurée vezető cukrászának segítségével álmodott meg egy vadonatúj ízvilágot a pici színes macaronokhoz. Az egyedi macaron kollekció nyolc darab kerek sütit tartalmaz, amelyeket női arcokat ábrázoló rajzokkal díszített dobozva zártak. A nagy piros masni is elmaradhatatlan kelléke a nem mindennapi desszertkölteménynek. Stílusosan szeptember 25-én, a Párizsi Divathét idején kezdik el árusítani ezt a különleges kollekciót, a britek, amerikaiak és japánok majd csak három nappal később vásárolhatnak belőle.

Kíváncsi voltam arra, hogy miért ennyire felkapott mostanában a macaron. Mutatós, ugyanakkor első ránézésre egy egyszerű sütinek tűnik, aminek – gondoltam eddig– az ízénél jóval erősebb a PR-ja. Ám kiderült, elkészítése nagy szakértelmet kíván, igazi türelemjátékról van szó. A hozzávalók sora nem túl hosszú: darált mandula, cukor, tojásfehérje, de ha ez a három alkotóelem avatatlan kezekbe kerül, sosem születik meg a habkönnyű desszert. Nagy előnye, hogy falatnyi, szétolvad a szájban, krémes és édes. Csupa-csupa olyan jó tulajdonsággal rendelkezik tehát, amivel gyorsan az ember szívébe lopja magát. Vidám színei pedig vonzzák a tekintetet, felcsigázzák az ízlelőbimbókat. Kell ennél több?

Itt még több infót találsz a macaronról!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.