Luxus húsvéti csokitojások

Húsvétra természetesen a luxusra éhes vásárlóknak is készítenek csokitojásokat a prémium csokoládé manufaktúrák. Ezek az alkotások mind-mind nagyon látványosak, különlegességük szinte megfizethetetlen. Mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha olyan csokikészítőtől akarunk húsvéti finomságot rendelni, aki magának az angol királynőnek is szállít.

Big Bertha

A Charbonnel et Walker elegáns kreációja, a „Big Bertha” csodás csokitojás gyönyörű díszítéssel és egyedülálló ízvilággal. Hatalmas finomságról van szó, hiszen létezik közel 8 kilós és több mint 12 kilós változatban is. Az egyike ezeknek a bámulatos csokitojásoknak 35 centiméter magas és 1 méter 70 centis a kerülete. Áruk 350 illetve 650 font, ami forintban 125 illetve 233 ezernek felel meg. Nem véletlen, hogy nem akárki engedheti meg magának ezeket a finomságokat, hiszen az angol királynőnek is ők szállítanak.

A Hotel Chocolat humoros megoldásokkal próbálja meg jobb kedvre deríteni vásárlóit. A Nyuszi Reggelije névre keresztelt alkotásuk madagaszkári és equádori fekete csokoládéból készült tojás egy húsvéti hangulatú tojástartóban. Maga a csokoládé 10 font, közel 4 ezer forint értékű, viszont a míves porceláncsoda ennek háromszorosa.

Retro csokitojás

A Prestat is nyitott a prémium minőség felé, és megpróbált valami különlegeset kitalálni húsvétra. A 71 százalékos kakaótartalmú csokitojás csinos kis dobozban várja, hogy rátaláljanak a gourmand-ok. A tojás tölteléke tengeri sós karamell trüffel, amit bármikor bárki megkóstolhat, hogyha kifizet érte 5.400 forintnak megfelelő angol fontot.

Bettys Yorkshire-ből a régi időket idéző díszes csokitojások nagy mestere, természetesen minden egyes alkotásuk kézzel készül. Állat- és virágmintákkal dekorálják a tojásokat, előszeretettel használják a fehér rózsát. Legdrágább húsvéti tojásuk 39 fontba (14 ezer forintba) kerül.

William Curley London csokiművésze, a hölgyek nagy kedvence, hogyha egy kis nassolásra vágynak. Az édességkirály húsvéti meglepetése a 30 fontos, azaz 10 ezer forintos tengeri sós karamelltojás csodás formába öntve.

Hermé színes és ízes műve

Pierre Hermé francia és divatdiktátor, mármint ha húsvéti csokitojásról van szó. Minőségi alapanyagokból csodás művek születnek Pierre Hermé márkanév alatt, ízes és színes ehető díszítésekkel dolgoznak. Egyik 25 centis csokitojásuk dísze például mogyoró, mandula, pisztácia, kandírozott gyömbér és narancs. Az alkotás megvásárolható és megízlelhető 40 fontért (kb. 14 ezer forintért).

A Fortnum & Mason csokitojása öt különleges rétegből áll, vagyis tojás a tojásban koncepción alapul. A két külső réteg fehér- és tejcsoki, majd a belső három maga a csúcspont, hiszen 50, 72 és 100 százalékos kakaótartalmú kreációt rejt. Az ízbomba ára 90 angol font, ez körülbelül 32 ezer forint.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.